World Touring Car Championship

WTCC til Zolder?

WTCC
23/11/07

Den forsvarende og nye WTCC-mester Andy Priualx har dårlig nok fået overrakt pokalen og skyllet champagnen ned, før planlægningen af den nye sæson er i gang!

Organisationen bag WTCC er allerede godt i gang med planlægning af løbene i 2008. Det ser ud til, at der skal køres i Belgien på den tidligere Grand Prix-bane i Zolder. Det kunne være som erstatning for løbet på Anderstorp. Som så mange gange før, har svenskerne svært ved at opfylde de krav som FIA stiller. Der er dog lovet bod og bedring og det ser ud til, at der arbejdes ihærdigt i de svenske skove, for at tilfredsstille FIA.

Der er et par gode grunde til ikke at afskrive Anderstorp. Dels er løbsdatoen for Zolder allerede i april (19./20.) og dels har Marcello Lotti fra WTCC udtalt, at man sagtens kan forestille sig at WTCC-serien udvides fra 11 til 12 løb i 2008 hvilket giver plads til både Zolder og Anderstorp, hvis forholdene på Anderstorp forbedres i henhold til FIA's krav.

Løbet på Zolder skal så ”udfylde” den lange pause der ellers var fra sæsonstarten på Curitiba-banen i Brasilien (2. marts) til det næste løb i Valencia (18. maj). Tidligere var der planlagt et løb i denne periode i Mexico, men det er desværre allerede aflyst.