Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Priaulx mester, men Menu hurtigst

WTCC 
22/11/07 

Den engelske BMW kører Andy Priaulx sikrede sig i forbindelse med Macaus Grand Prix for tredje gang mesterskabet i World Touring Car Championship, men han var ikke feltets hurtigste kører!
 

Nu må ingen misforstå dette, Andy Priaulx er bestemt en værdig tre-dobbelt mester, selv om statistikkerne viser at Alain Menu var WTCC feltets hurtigste kører i år.

Alain Menu var den mest vindende kører i 2007 med 5 sejre, og i løbet af sæsonens 11 afdelinger (22 løb) i WTCC mesterskabet kørte han sig til 5 pole positions, og han var den mest førende kører målt på antallet omgange, han førte 64 ud af de 293 omgange der blev kørt.
Men han manglede den stabilitet der også skal til, for han scorede kun point i 50% af løbene, hvilket effektivt forhindrede ham i at vinde mesterskabet, og han sluttede derfor på 6. pladsen.


Alain Menu var hurtigste kører i WTCC feltet i år, men det var ikke nok til at give ham mesterskabet!
(Foto: FIA WTCC)

Den eneste diciplin, udover selve mesterskabet, som Alain Menu ikke vandt i år var 'hurtigste omgang' mestderskabet, her blev der dødt løb mellem Jörg Müller, Thompson og Gabriele Tarquini der alle mesterde dette 3 gange.

Mens vi er i gang med dette års WTCC statestik, kan vi da lige nævne at hele 11 kørere nåede at stå øverst på sejrspodiet i år.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Alain Menu
  • Andy Priaulx
  •