Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Bo Sørensen scorede topresultat i DM for karting

Go Kart 
14/11/07 

I 2006-sæsonen vandt Bo Sørensen fra Betty Racing DM-sølv i den internationale klasse - ICA Junior - for kørere op til 15 år. For sydvestjyden betød en af opgaverne for 2007 derfor at bevise, at vice-danmarksmesterskabet ikke blot var et feberresultat.
 

Som en ekstra udfordring blev 2007 udvalgt som debutår for nye slidstærke motorer for de internationale karting-klasser, forklarer Bo Sørensen.
- Motorerne blev først frigivet noget efter nytår, hvilket gjorde det ekstra svært at vælge fabrikat på de nye motorer, fordi fabrikkernes testresultater var blevet holdt yderst tæt ind til kroppen.


Bo Sørensen gik til karting-makronerne ved DM-finalen i Thy.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Motorudskiftningen betød samtidig et klasse-navneskift til KF3 for de skrappeste internationale juniorkørere. Gennem hele 2007 har Bo Sørensen været pænt med fremme med topresultater i ind- og udland.
- Lidt uventet har jævnbyrdigheden og bredden blandt de danske KF3-kørerne været noget større i år. Det har gjort det noget sværere at komme på sejrspodiet, men gjorde det samtidig ekstra spændende, hvem der skulle hjemkøre DM-medaljerne.


Bo Sørensen og teamchef/far Erik foretager en sidste justering af karten inden DM-finalen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DM for KF3 foregik på den spektakulære højfartsbane i Thy, som Bo Sørensen har forholdsvis positive erfaringer med.
- Rundbanen i Thy kan være yderst drilsk, fordi den er placeret så tæt på Vesterhavet, at vestenvinden ofte strør et tyndt lag strandsand hen over asfalten. Det kan derfor være svært at finde og bibeholde det optimale greb i underlaget.


Bo Sørensen satte tingene på plads i DM-finalen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Bo Sørensen var fjerdehurtigst i tidtagningen, men døjede generelt med at få bid i de rullende starter i heatene. Senere hen genvandt sydvestjyden den afgørende race craft og hurtighed i selve heatene, selv om vejret var omskifteligt med solskin og småbyger.
- Min startpositionen til selve finalen var en sekser, afslutter Bo Sørensen. - Normalt er det ikke heldigt at starte i det lige spor, men jeg overvandt problemerne gennem finaleheatet. Slutresultatet blev en DM-toer, og dermed et fornuftigt forsvar af mit vice-danmarksmesterskab fra sidste år.


Bo Sørensen er klar til nye udfordringer i kongeklassen: KF2.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Bo Sørensen fortsætter med karting i 2008, hvor køreren fra Betty Racing træder en trin op til kongeklassen: KF2.

BETTY RACING
Åge Kirketerp Jensen


Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Betty Racing
  •