Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Klassesejr til Niki

DM Rally 
10/11/07 

- og mesterskab til Kasper
Kun syv sekunder skilte de to DASU Rally Challenge kørere Niki Bjerg og Kasper Nyman, da de kørte deres gule Suzuki-rallybiler over målstregen ved sidste afdeling af DM i rally.
 

Trods tekniske problemer på sidste prøve lykkedes det Niki Bjerg at holde sig foran Kasper Nyman, men for Kasper og andenkører Claus Kammersgaard var andenpladsen nok til at sikre ham DASU Mesterskabet i 1600 Challenge med tre point flere end Niki og co-driver Arly Larsen.


Niki Bjerg.
(Foto: DASU)

Forud var gået en dag med 14 hastighedsprøver på i alt 127 kilometer, hvor de to rally-stortalenter aldrig var mere end godt ti sekunder fra hinanden i den samlede stilling, og på flere af prøverne var tidsforskellen mellem de to Suzuki Swift 1600 Challenge mindre end et sekund.
Kampen om DASU Mesterskabet i klassen 1600 Challenge har i 2007 været benhård, og kun otte point skilte Kasper Nyman på førstepladsen og Niki Bjerg på andenpladsen inden femte afdeling af DM.

- Kasper har virkelig fået fart i bilen, og jeg vidste, at jeg skulle vinde for at have en chance for mesterskabet, så kablet skulle virkelig holdes stramt lige fra begyndelsen, og der var overhovedet ikke plads til fejl, fortæller Niki.
- Jeg har kørt et par løb siden DM-afdelingen på Bornholm, og dem har vi brugt til at arbejde med opsætningen. Det har hjulpet, for bortset fra en lille justering af bagbremserne kørte bilen helt perfekt. Vi fik desværre et problem på den allersidste prøve, hvor det lige pludseligt var meget svært at skifte gear, og det tog selvfølgelig en hel masse koncentration, men alligevel kørte vi faktisk prøven et sekund hurtigere end første gang. Det lykkedes at vinde og slå Kasper på hjemmebane, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med, og jeg er også rigtig godt tilfreds med at blive nummer 11 generelt i et løb med mange hurtige prøver, hvor de større biler har en fordel, siger Niki.


Kasper Nyman.
(Foto: DASU)

Kasper Nyman vidste inden løbet, at en andenplads i klassen var nok til at sikre ham den samlede klassesejr.
- Vi ville selvfølgelig gerne vinde, men på den anden side skulle vi også passe på ikke at sætte det hele over styr ved at oversatse og udgå. Der var en enkelt gang, hvor jeg fik bremset for sent, men det var helt udramatisk, fortæller Kasper, der holdt hovedet koldt og tog den andenplads, der sikrede ham titlen.


Læs mere om:
  • Bramming
  • 03/11/07 - Bramming - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: