Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

En forsølvet VW Golf GTI '78

Historisk Rally 
11/11/07 

Troels Lund, Gørlev og Peter Petersen, Sorø, i en VW Golf GTI fra 1978, fik sølv i årets mesterskab for historiske rallybiler. I den historiske rallysport, dominerer de stærkeste biler. Selvfølgelig, sådan er det i motorsport!
 

Hurtige chauffører i motorstærke Porsche, Ford, Opel og Volvo, skiftes til at slås om generelsejren. Og når bare de skiftes til at vinde, så samler den mindre VW Golf gode points sammen ved at være alene i 1600-klassen, samt at gennemføre og få maximum klassepoints hver gang.

Det har Troels Lund/Peter Petersen lukreret på, og sat sig i en meget fordelagtig position inden DM-finalen i Bramming. Kravet var at gennemføre finaleløbet, for at forsvare andenpladsen i både DASU cup’en og FirstStop Historic Rally Cup.


Troels Lund og Peter Petersen tog kampen op mod bilerne i de store klasser og gik efter sølvmedaljerne i mesterskabet for de historiske biler.
(Foto: Nitt-foto.dk)

Ingenting var givet på forhånd, da motoren er slidt efter flere sæsoners hårdt brug og en mystisk bremsedefekt dagen før løbet, satte nattesøvnen på en hård prøve. Midtvejs i løbet opstod der en ny nervepirrende hændelse, da gearolien blev pisket ud af gearkassen.
Baklyskontakten, som sidder i toppen af gearkassen, var faldet af undervejs og der var olie alle vegne på bilen. 2 liter gearolie var pisket ud og gearkassens lejer blev ikke smurt. Hvor længe havde bilen kørt i den tilstand? Det er ikke til at vide og løbet måtte bare fortsættes efter servicepausen, i håb om at gearkassen ikke havde lidt ubodelig skade.

Der kom ingen mislyde fra teknikken i resten af løbet og det var med stor glæde og lettelse holdet kørte op på målrampen ved Bramming Kultur- og Idræts Center. En lang sæson blev afsluttet med maner og præmieoverrækkelsen senere på aftenen blev en oplevelse. Løbsledelsen og DASU’s formand Morten Andersen uddelte medaljer og Historisk Udvalg’s Michael Eisenberg uddelte pokaler og præmiechecks fra FirstStop Historic Rally Cup. Troels og Peter tog godt for sig af retterne!

En stor tak til Bramming Motor Club for et godt rally. Også tak til konkurrenten og sportskammeraten, Hans Ole Funch, som hjalp med frisk gearolie og værktøj. Vi glæder os til næste år og håber der kommer flere biler i 1600-klassen.

Troels Lund Motorsport


Læs alt om DM Rally i Bramming
Læs mere om:
  • Bramming
  • 03/11/07 - Bramming - DM Rally
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: