Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru Motorsport Danmark scorede DM-bronze

DM Rally 
06/11/07 

- i rookie-sæson
Nordjyderne, Max Christensen og Mikael Kanstrup fra Subaru Motorsport Danmark, så med forventninger frem til DM-finalen: BMC Rally 2007, som var lagt i sikre hænder på den rutinerede rally-arrangør: Bramming Motor Club.
 

- Alt tegnede til et rally med store udfordringer, forklarer Max Christensen. - Med 127 km. hastighedsprøver på efterårets regnvåde asfaltveje var der lagt op til et konkurrence-eldorado for 4WD’erne. Samtidig ville der uvilkårligt forekomme overraskelser i form af nedfaldne blade og fedtet muld fra de omliggende marker for vores Subaru Impreza WRX.


Mange tilskuere fulgte DM-slutspurten 2007 i rally omkring Bramming.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DM-finalen blev begunstiget af let blæsende tørvejr, hvorfor rallyfeltet oplevede en konkurrencerute uden uventede overraskelser.


Max Christensen og Mikael Kanstrup klappede hestekræfterne på DM-finalens allersidste hastighedsprøver.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi havde en lille chance for at hjemkøre DM-sølvet, fortsætter Max Christensen. - Vi etablerede derfor et maximalt pres på ærkerivalerne: Christian K. Jensen og Søren Tøndborg ved at køre frem på andenpladsen i BMC Rally 2007. Vi var derfor parat til at høste optimalt udbytte af forspringet, såfremt Jensen / Tøndborg fik problemer, og kørte sig ud af TOP TI.

I front for rallyet kørte de nybagte danske mestre og klubkammeraterne fra Motorsport Nordjylland: Morten Karl og Niels Jørgen Iversen, som cementerede DM-titlen 2007 med en generalsejr.


Nordjyderne, Max Christensen og Mikael Kanstrup, blev hyldet for et velfortjent DM-bronze 2007 på målrampen i BMC Rally 2007.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi har været lidt handicappet af de nye danske nummerplade-regler i rally, forklarer co-driver Mikael Kanstrup. - Efter nytår tegner meget dog til, at danskerne også kan køre motorløb i udlandet på disse nummerplader. Herved vi får mulighed for teste nogle ting af, uden at der står dyrebare DM-point på højkant.

Placeringen som toer generelt for Max Christensen og Mikael Kanstrup blev forsvaret med held frem til rallyets slutspurt, som foregik i mørke nord for Bramming.


Max Christensen og Mikael Kanstrup havde DM-finalen under fuld kontrol.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi er normalt meget konkurrencestærke på de afgørende hastighedsprøver, konstaterer Max Christensen. - Vi valgte dog at klappe hestekræfterne til sidst. Det er bedre at blive bronzevindere frem for ærefulde femmere i DM-slutstillingen i vores 4WD rookie-sæson. Slutresultatet blev derfor en firer generelt BMC Rally 2007.

4WD-rookiesæsonen blev en realitet i samarbejde med Subaru, Shell og Yokohama Dæk.


Max Christensen og Mikael Kanstrup genvandt DM-bronze i 2007-sæsonen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi har selv bygget Subaru Impreza WRX’eren op i samarbejde med Mäkinen Racing i Finland. Den mangedobbelte verdensmester: Tommi Mäkinen har givet os mange værdifulde staldtips gennem hele 2007-sæsonen, og den har kørt fuldstændig fejlfrit uden tekniske problemer. Rallybilen er netop kontrolleret inden DM-finalen, og er derfor klar til 2008-sæsonen. Det har været en rigtig super oplevelse at have haft mulighed for at køre i en potent rallybil med firehjulstræk. Alligevel bliver den formentlig/forhåbentlig sat til salg, og helst med et dansk rallyteam som køber, idet vi arbejder på et nyt spændende rallyprojekt til 2008- sæsonen.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs alt om DM Rally i Bramming
Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Mikael Kanstrup
  • Bramming
  • 03/11/07 - Bramming - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: