Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

Finale-sejr til Pedrosa

Moto GP 
07/11/07 

Det blev hverken den nybagte MotoGP verdensmester, Casey Stoner, eller den 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi, der tog sejren i sæson-finalen på den spanske Grand Prix racerbane ved Valencia.
 

Men derimod spaniernes egen Daniel Pedrosa, som i heftig dyst ikke mindst med Stoner kørte sejren i hus – og ved samme lejlighed snuppede 2.pladsen i VM for næsen netop af Valentino Rossi.

Rossi var en af favoritterne til sejren og han havde et forspring på ikke mindre end 24 points i kampen om at blive vice-verdensmester. Under kvalifikationskørslerne styrtede den hurtige Fiat Yamaha kører og brækkede højre håndled og lillefinger. Men Rossi har ikke vundet syv VM-titler for ingen ting. Med smertestillende midler i hånden startede han fra den 17. position, han havde nået at sikre sig inden styrtet.


Valentino Rossi (Fiat-Yamaha) kæmpede en brav kamp med brækket håndled men måtte til sidst aflevere 2.pladsen i VM til spanieren Daniel Pedrosa.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

I løbet var han hurtigt oppe i ”point’ene2 – hvilket ville have været tilstrækkeligt til at sikre ham 2.pladsen i VM selvom rivalen, Daniel Pedrosa, ville have vundet og dermed scoret de 25 VM-points, der følger med en sejr.

Men på løbets 19. omgang sagde teknikken stop og Rossi måtte dybt skuffet forlade racerbanen uden et eneste VM-point og en VM-placering ringere end den havde, da han ankom.


Daniel Pedrosa kørte sin Honda til sejr i MotoGP sæsonfinalen i Valencia.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

I mellemtiden vandt Pedrosa og for ham var sejren en velfortjent afslutning på en sæson, der ikke har været helt nem for ham og hans Honda-team. Det var italienske Ducati, der var bedst til at adoptere det nye 800 ccm reglement, der trådte i kraft ved årets begyndelse og det var en væsentlig faktor bag Casey Stoners VM-titel. Konkurrenterne havde det sværere, men alle gjorde fremskridt sæson’en igennem. Blandt kørerne var det Pedrosa, der avancerede mest.

Sæson-finalen inkluderede også VM-afslutningen for 250 ccm og 125 klasserne. I 250 ccm havde Jorge Lorenzo allerede sikret sig VM-titlen – og han fortsætter til næste år hos Fiat Yamaha i MotoGP. Men i 125 ccm klassen skulle VM-afgøres i Valencia. Det skete efter et hæsblæsende race, hvor publikum fik fuld valuta for pengene – selvom det ikke var den spanske VM-duelant, Hector Faubel, der vandt VM. Titlen gik til ungareren Gabor Talmacsi – det var første gang nogensinde at en ungarnsk kører har vundet et MotoGP VM.

Efter finalen i Valencia er der godt fire måneders pause inden starten på næste års VM-sæson. Den finder sted i Quatar d. 9. marts. Også 2008 sæson’en vises ”live” på Eurosport, præcis som tilfældet har været siden begyndelsen af 1990’erne.

Resultat, MotoGP VM, 18. afd., Valencia, Spanien.

MotoGP:
1. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 46m43,533s
2. Casey Stoner (AUS), Ducati, +5,447s
3. John Hopkins (USA), Suzuki, +20,404s

250 cc.:
1. Mika Kallio (FIN), KTM, 43m28,349s
2. Alex de Angelis (RSM), Aprilia, +0,371s
3. Alex Debon (SPA), Aprilia, +6,797s

125 cc.:
1. Hector Faubel (SPA), Aprilia, 40m14,228s
2. Gabor Talmacsi (HUN), Aprilia, +0,185s
3. Sergio Gardea (SPA), +0,286

Slutstilling MotoGP VM 2007:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 367 pts.
2. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 242 pts.
3. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 241 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 312 pts.
2. Andrea Dovizioso (ITA), 260 pts.
3. Alex de Angelis (RSM), 235 pts.

125 cc.:
1. Gabor Talmacsi (HUN), 282 pts.
2. Hector Faubel (SPA), 277 pts.
3. Tomoyoshi Koyama (JPN), 193 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Valencia - Ricardo Tormo
  •