Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suveræne Danmarksmestere i rally

DM Rally 
06/11/07 

5 sejre i 5 løb .....
Morten Karl (Svenstrup) og Niels Jørgen Iversen (Løgstrup) var fuldstændigt suveræne i årets rally DM. De kan med rette kalde sig Danmarks bedste rallyteam i 2007.
 

Lørdag d. 3. november satte de et flot punktum for sæsonen med en sejr i DM-finalen, som blev kørt omkring Bramming. Dermed har de vundet samtlige DM-rallies i år og har sat sig solidt på Danmarksmesterskabet.


Suveræne Danmarksmestrei rally på vej mod sejren i DM 5.

Faktisk var Danmarksmesterskabet sikret allerede inden starten på sidste afdeling gik lørdag morgen. Morten Karl og Niels Jørgen Iversens pointforspring var nemlig så stort, at resultatet af det sidste løb var uden betydning. Det fik dog ikke de to til at slække på tempoet. Udsigten er bedst fra spidsen af feltet, så parrets hvide Mitsubishi Lancer tog vanen tro føringen fra start.

I de forudgående rallies har Mitsubishien kørt som et urværk, men denne gang måtte holdets mekanikere lige frem i lyset og vise deres kunnen, før sejren var sikret. "Midt i rallyet begynder motortemperaturen at stige på en prøve. Heldigvis er det netop på rallyets korteste prøve, så vi kan passe lidt på bilen og komme tilbage til servicepladsen, uden at sætte synderligt med tid til," fortæller Niels Jørgen Iversen.

Mekanikerne kunne konstatere, at motoren var begyndt at bruge vand, og det er ikke just et sundhedstegn for en hårdt arbejdende turbomotor. Men hvis der er noget, som rallymekanikere er skrappe til, så er det at holde liv i en bil, som ligger i spidsen. Morten Karl blev derfor sendt ud på de sidste prøver med en bil, der var tætnet så godt som man nu kunne nå, en ekstra dunk vand og strenge formaninger om at "passe lidt på den". Sikken en formaning at få med en hel flok konkurrenter i baghjulene.

Men der blev passet godt på Mitsubishien. Vandbeholdningen blev toppet op ved enhver lejlighed, så teamet oplevede ikke yderligere problemer inden målstregen blev nået. "Men vi skulle nok ikke have kørt ret mange flere prøver med den," smilede Niels Jørgen Iversen.


Niels Jørgen Iversen og Morten Karl fejrer sejren i DM 5.

Det er 3. gang at Morten Karl kan kalde sig Danmarksmester. For Niels Jørgen Iversens vedkommende er det derimod 7. gang han kan kalde sig Danmarks bedste.

Protech Sport Danmark


Læs alt om DM Rally i Bramming
Læs mere om:
  • Morten Karl
  • Niels Jørgen Iversen
  • Protech Sport Danmark
  • Bramming
  • 03/11/07 - Bramming - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: