Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Nyt kapitel begynder i Renault Clio Cup

Clio Cup - DK 
01/05/08 

Clio CupTo udgaver af den hurtige franske standardvogn kæmper i år side om si
Et helt nyt kapitel i Renault Clio Cuppens historie tager sin begyndelse i weekenden, når FDM Jyllandsringen slår portene op til sit traditionsrige Åbningsløb. Siden 2004 har mærkeklassen med de hurtige og helt identiske franske standardvogne været en del af supportklasserne omkring Danish Touringcar Championship, men den femte udgave af mesterskabet bliver anderledes.
 

Der er nemlig et generationsskifte i gang
Den hidtidige Renault Clio Sport II har nemlig fået en afløser, der bærer typebetegnelsen Renault Clio Sport III. Visuelt virker den nye model mere aggressiv i sin linieføring, hvor den bageste ende af bilen således er forsynet med en aerodynamisk anordning, som minder om dem, man ser på Formel 1-racerne, mens taget ligeledes har fået et luftindtag i stil med dem, man kender fra rallybiler.

Under karrosseriet er der også sket ting og sager. Bilen har lidt flere hestekræfter end forgængeren og et chassis, der er stivere og dermed tungere. Derfor vil de hidtidige Renault Clio Sport II-modeller i år blive forsynet med ekstra ballast, for 2008 fungerer som en overgangssæson, hvor de to modeller kommer til at kæmpe side om side, inden Renault Clio Sport III tager over i 2009 som eneste bil.

At den nye model er fremtidens bil understreges også af den interesse, der er for at stille op med den. To tredjedele af deltagerne har således tilmeldt sig med den nye model, ligesom generationsskiftet også har medført, at en række gamle og nye navne har valgt at stille op i klassen.

Per Poulsen, Årup, er en af dem. I 2004, 2005 og 2006 formåede han hvert eneste år at blive nummer to i Renault Clio Cuppen, men holdt sidste år en form for sabbat fra mærkeklassen, da han havde været tidligt ude for at investere i den nye Renault Clio Sport III, som han i stedet indsatte med stor succes i række langdistanceløb. Det har uden tvivl givet ham en solid ballast, så han står stærkt i konkurrencen i år.

Blandt debutanterne spås René Hoff, Vanløse, de bedste chancer. Han har været en af frontrunnerne i Advan Cuppen, men skifter i år til Renault Clio Cuppen sammen med det helt nye team, AD-Racing, som kommer til at råde over yderligere tre biler, der køres af Martin Sally, Hjortshøj, Kent Bernsdorf, Ringe, og Martin Frederiksen, Odense.


Martin Sally (t.v.) og Martin Frederiksen er to af de nye indslag i årets Renault Clio Cup. Det er den nye Renault Clio Sport III bag dem også.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Men flere af de markante profiler fra 2007-sæsonen er også med i årets udgave af Renault Clio Cup. Martin Clausen, Skærbæk, Jacob Kristensen, Selling, og Claus Christensen, Århus, var blandt dem, der vandt løb sidste år, og det satser de også på at kunne gøre i år, hvor de er blandt dem, der har skiftet den hidtidige Renault Clio Sport II ud med den nye Renault Clio Sport III.

Feltet i Renault Clio Cup:

#KørerModel
4Rene HoffRenault Clio Sport III
5Jan EngelbrechtRenault Clio Sport III
6Ronnie BodekærRenault Clio Sport II
7Kent BernsdorfRenault Clio Sport III
8Martin FrederiksenRenault Clio Sport III
9Lars ChristensenRenault Clio Sport II
10Martin SallyRenault Clio Sport III
11Jacob KristensenRenault Clio Sport III
15Bjørn SmedegaardRenault Clio Sport II
16Thue KristensenRenault Clio Sport III
17Roland PoulsenRenault Clio Sport III
18Steffen LarsenRenault Clio Sport II
19Martin ClausenRenault Clio Sport III
21Michael ChristensenRenault Clio Sport III
22Christian JakobsenRenault Clio Sport II
59Dennis BannergaardRenault Clio Sport III
66Claus ChristensenRenault Clio Sport III
69Anders ByrielRenault Clio Sport III

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Jesper Sally Pedersen
  • Jyllandsringen
  •