Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru Motorsport Danmark styrer efter DM-medaljer

DM Rally 
01/11/07 

DM-finalen 2007 i rally er lagt i sikre hænder på den rutinerede rally-arrangør: Bramming Motor Club (BMC).
Motorsport Nordjylland (MNJ) har placeret et kraftigt fingeraftryk på DM-serien, idet nordjyderne: Morten Karl og Niels Jørgen Iversen er nykårede danske mestre inden finalebraget omkring Bramming.
 

Samtidig er MNJ-klubkammeraterne og 4WD-rookierne fra Subaru Motorsport Danmark: Max Christensen og Mikael Kanstrup seriøse kandidater til DM-medaljer i enten sølv eller bronze.


Max Christensen og Mikael Kanstrup vil give fuld gas fra første prøvekilometer i DM-finalen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Inden DM-sæsonens start var vi villige til at sælge 2007 for en slutplacering i TOP FEM, forklarer Max Christensen. - En ny rallybil samt vores debut med firehjulstræk ville uvilkårligt betyde nogle pointtab i DM-starten. Det lykkedes derimod hurtigt at finde konkurrencemelodien i vores Subaru Impreza WRX 4WD, og vi har stort set selv været ansvarlige for DM-udfaldet, og derfor ikke afhængige af konkurrenternes resultater.


DM-finalen omkring Bramming bliver en spændende fight for Max Christensen og Mikael Kanstrup.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Det er ikke muligt at smide et sekundært resultat væk i DM-slutstillingen. Midtvejs i 2007-sæsonen har nordjyderne været oppe at snuse til DM-sølvet, men en lumsk bakketop i DM-semifinalen omkring Odder bevirkede et uventet pointtab samt en nuværende DM-bronzeplacering for nordjyderne.

- Lige inden finale-hastighedsprøvens allersidste vinkelsving mistede vi vejgrebet hen over 2 småbakker, fortsætter Max Christensen. - Herved var en effektiv nedbremsning blevet umulig, og i et splitsekund fravalgte jeg en botaniktur ud på en pløret stubmark. I stedet prioriterede jeg at læne rallybilen op af et vejskilt, men slutresultatet blev alligevel en udramatisk rulletur på taget frem for komme videre til målstregen.


Regnvejr kan blive en vigtig faktor i DM-finalen omkring Bramming for nordjyderne.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Som en lille afveksling i DM-finaleforberedelserne blev Max Christensen udfordret af den nybagte DM-vinder: Morten Karl i Sportsduellen på TV2 Nord. De to rutinerede rallychauffører fik til opgave at tovrapelle ned fra en 40 meter høj silo både med hovedet øverst og nederst.

- Jeg vandt på en lidt bedre svingeteknik, konkluderer Max Christensen. - Vi skulle fange nogle tøjstumper, og her fik jeg raget flest ned. Det var virkelig en fed oplevelse og en formidabel udsigt over Aalborg.


Max Christensen scorede en flot sejr i Sportsduellen med Morten Karl.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DM-rallyfinalen omkring Bramming byder på 127 km. hastighedsprøver, som vil være præget af efterårets regnvåde asfaltveje, der krydres af nedfaldne blade og fedtet muld fra de omliggende marker.


Måske flyver Max Christensen og Mikael Kanstrup ind i DM-sølvet 2007.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- 4WD'erne har nok en afgørende fordel i DM-finalen, afslutter Max Christensen. - Men mod 10 konkurrentteams med træk på alle fire hjul får vi nok at se til. Vi har en lille chance for at genetablere DM-sølvet, men ellers styrer vi fuldhjertet efter DM-bronzen, hvilket vil være et flot slutresultat for vores 4WD-rookiesæson med Subaru Impreza WRX 4WD.

Åge Kirketerp Jensen

Læs alt om DM Rally i Bramming
Læs mere om:
  • Bramming
  • 03/11/07 - Bramming - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: