Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Hvorfor skal det være så dyrt?

Diverse 
02/11/07 

- spørger Jens Enemark
At alting koster penge ved vi alle, og om nogen så ved også baneejeren fra Padborg Park Jens Enemark det, men nu føler han at udgifterne bliver politiske frem for realistiske!
 

Det er ingen hemmelighed at det er dyrt at dyrke motorsport, det er nok en af de dyreste sportsgrene overhovedet, derfor undre Jens Enemark sig over at DASU (Dansk Automobil Sports Union) gør det dyrere end nødvendigt er.

Ved sæsonens sidste løb på Padborg Park, en weekend med kun Danish Endurance Championship, Special Saloon Car og Ferrari Challenge på programmet, fik han en regning fra DASU på 72,500 kr. - stort set samme beløb som en DTC weekend koster, hvor der kan være op til 10 klasser, og dermed også mange flere kørere/deltager om at dække denne udgift.

"Jeg forstår ikke DASU's måde at prissætte på" - udtaler Jens Enemark - "foreksempel koster en Ferrari eller en en Special Saloon Car racer kun 400,- kr i afgift, mens en Danish Endurance Championship racer skal betale 900,- kr. - alle ved at chancerne for at få en hel bil med hjem er større i langdistance løbene, frem for i sprint løbene!"

For at se hvordan man eventuelt kunne sænke omkostningerne i fremtiden, både for banerne og deltagerne, har Jens Enemark forhørt sig om hvad prisen vil andrage hos det tyske modstykke til DASU, det tyske ADAC kunne i den forbindelse oplyse, at hvis der blot var en tysk løbsleder på banen til en DEC weekend, så var den samlede pris på 2500 €uro, hvilket er knapt 19.000 kr. - vel at mærke for nøjagtig den samme dækning!

Padborg Park


Læs mere om:
  • Jens Enemark
  • Padborg Park
  •