Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

HP Racing's 2007 sæson

Advan Cup 
15/11/07 

Suzuki Swift blev i 2007 repræsenteret af HP Racing på de danske asfaltbaner. Det blev en sæson med skiftende resultater.
 

HP Racing havde til 2007 sæsonen valgt at satse på Suzuki Swift som bilen man skulle konkurrere med. Måske et dristigt valg, men måske med en vis portion fornuft. At valget godt kunne betale sig viste sig i løbet af sæsonen.

I starten af det nye år fik man leveret de nye Suzuki Swift racere. Uden den helt store erfaring med netop denne bil, gik man på med krum hals og fik testet, justeret, pillet, rettet opsætning og testet igen og igen. Det viste sig at man havde en bil med rigtig gode muligheder. Blandt opsætningsmulighederne fandt man blandt andet at på visse baner kunne man bevare en god del fart gennem flere sving, således at udgangshastigheden i disse sving faktisk blev temmelig høj. En fordel i mange situationer viste det sig senere.


Bilerne klar til sæsonen
(Foto: Motorsporten.dk)

Fordelen lå i at man her kunne bevare motorens moment. Swift'en er under-motoriseret i forhold til de fleste af konkurrenterne, men alligevel viste de to kørere, Nick Reimersø og Dan Birkelev, at både de og bilen havde mange gode egenskaber. Det mundede sig blandt andet ud i en sejr på Sturup Raceway hvor mærkekollegaen Kenneth Jacobsen kom ind på andenpladsen. Sejren som Nick Reimersø kørte sig frem til, var Suzukis første sejr i Danmark - og så med én et-to sejr. Det skete efter kun 4 løb.

Sæsonen bar dog også præg af det var en helt ny bil. Man havde visse afstemningsproblemer med bilen. Især kunne affjedringen godt drille. Et forsøg med at køre med to forskellige undervogne gav også erfaring. Det blev dog ret hurtigt besluttet at anvende den mest aggressive af udgaverne. Race incidents gjorde dog at resultaterne ikke levede op til forventninger og forhåbninger. Så selv om sæsonen gav en sejr samt flere gode resultater i den sjove del af feltet, så var det trods alt en læresæson i en helt ny bil, og de samlede erfaringer skal der bygges videre på.


Nick Reimersøe på vej mod sejren på Sturup Raceway
(Foto: Motorsporten.dk)

Begge kørere er oprigtigt glade for den hjælp deres team og mekanikere har ydet i løbet af sæsonen. Uden det fantastiske arbejde som HP Racing’s mekanikere har lavet, ved begge kørere at det ikke havde været muligt at opnå de mange gode resultater. En lige så stor tak giver hele teamet til deres fantastiske sponsorer.

”Det havde aldrig kunne lade sig gøre uden den support vores sponsorer har givet os. Vi takker dem alle og håber på et fremtidigt godt samarbejde” - siger teamchef Henrik Poulsen, og han fortsætter - ”vi havde håbet på et bedre resultat i år, men er glade for vi var teamet som havde den første Suzuki Swift sejr i Danmark.”


Dan Birkelev gjorde flot i sin Suzuki Swift
(Foto: Motorsporten.dk)

Teamet sender også en stor tak til Jørgen Nielsen og Anders Lysen som har bygget bilerne til HP Racing. Deres ekspertise og input kunne man absolut ikke have undværet. Nu arbejdes der så videre med planer for 2008 sæsonen. Det er endnu for tidligt at afsløre hvordan der arbejdes, men mon ikke vi ser HP Racing på de danske asfaltbaner også i 2008.

Dons

Læs mere om:
  • Dan Birkelev
  • Nick Reimersø
  • HP Racing / Henrik Poulsen
  •