Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP i Valencia

Moto GP 
01/11/07 

Sæsonfinale i MC-land
Den 21-årige australier, Casey Stoner, har vundet årets MotoGP verdensmester skab, spanieren Jorge Lorenzo vandt forleden VM i 250 ccm kategorien, men der mangler stadig den sidste af årets MotoGP-verdensmestre, nemlig mesteren i klassen for 125 ccm motorcykler.
 

Kun 10 points adskiller ungareren Gabor Talmacsi fra spanieren Hector Faubel – og en førsteplads giver 25 points.

Det trækker spaniere på tilskuertribunerne, men det er ikke kun fordi Spanien er rigt repræsenteret og har mulighed for endnu en VM-titel, når sæsonfinalen finder sted på Grand Prix banen ved Valencia i den kommende weekend.

Spanien er om noget et MC-land, dels pga. af klimaet, som betyder at motorcykler er et naturligt transportmiddel, dels fordi spanierne er passionerede, når det gælder verdens bedste på to hjul.

Deres passion er smittende og i dag følges MotoGP verdensmesterskabet af millioner og atter millioner TV-seere, når Eurosport blænder op for ”live” transmissionerne fra en motorløbsserie, der over årene har udviklet sig, så den i mange tilfælde kan hamle op med Formel 1.

I MotoGP sporten kan man se kørernes indsats og opbakningen fra MC-fabrikkerne er heller ikke uden betydning. Man kan være fan af en kører, men man kan også være fan af et motorcykelmærke.

Selvom MotoGP verdensmesterskabet er afgjort, vil tilskuer tribunerne være fyldte i Valencia. Og weekendens højdepunkt vil som altid være løbet i MotoGP klassen. Stoner på Ducati er verdensmester, men den italienske mega-stjerne, Valentino Rossi på Fiat Yamaha er med syv VM-titler bag sig parat til at kæmpe om 2.pladsen i VM med spanieren Daniel Pedrosa på Honda.


Valentino Rossi (Fiat Yamaha) er næsten sikker på 2.pladsen i VM.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Rossis forspring er så stort, at han næsten ikke kan miste 2.pladsen – men i MotoGP kan alting ske. Det ved Rossi og Pedrosa og det ved de 150.000 tilskuere på tilskuertribunerne såvel som TV-seerne rundt om i verden.

Blandt tilskuerne i Valencia er den danske speedway verdensmester, Nicki Pedersen og hans team. Men er man ikke selv på plads i det østlige Spanien kan man glæde sig endda: Kvalifikationskørslerne i alle tre klasser vises ”live” på Eurosport fredag og lørdag – og søndag sidder man bag TV-skærmen i første parket, når løbene i de tre klasser også transmitteres ”live”.

VM-stillingen forud for Grand Prix’et:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 347 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 241 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 217 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 303 pts.
2. Andrea Dovizioso (ITA), 247 pts.
3. Alex de Angelis (RSM), 215 pts.

125 cc.:
1. Gabor Talmacsi (HUN), 262 pts.
2. Hector Faubel (SPA), 252 pts.
3. Tomoyoshi Koyama (JPN), 186 pts.

Eurosport transmitterer fra MotoGP VM:

Fredag d. 2. november:
12:30-16:00: Træning og kvalifikation i alle klasser

Lørdag d. 3. november:
12:30-16:00: Kvalifikation i alle klasser

Søndag d. 4. november:
09:45-15:15: Løb i alle klasser

Tirsdag den 13. november kl. 23:30-24:30 viser Eurosport et tilbageblik på 2007 MotoGP sæsonen.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Valentino Rossi
  • Valencia - Ricardo Tormo
  •