Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Lokal kører fører feltet an ved BMC Rally

DM Rally 
31/10/07 

Når Kasper Nyman Andersen, Brørup, lørdag klokken 9.00 kører af sted som første deltager i BMC Rally fra startstedet ved Bramming Kultur- og Fritidscenter, sker det med startnummer et. Egentlig er der bare tale om et stort sort tal på en hvid baggrund på en rallybil, men alligevel kan det sætte tankerne i gang hos den unge rallykører.
 

”Det bliver spændende, for jeg har aldrig prøvet det før. Det burde ikke være anderledes end at køre med et hvilket som helst andet startnummer, men det er det alligevel, for man er spændt og lidt nervøs, når man er den første,” indrømmer Kasper Nyman Andersen.


På lørdag er startnummer 23 udskiftet med et 1-tal, når Kasper Nyman Andersen starter som første deltager i BMC Rally.
(Foto: Morten Alstrup)

”Hvad nervøsiteten skyldes, ved jeg ikke, men det har selvfølgelig også noget at gøre med, at jeg er på hjemmebane, så der er mange, som jeg kender, der vil komme og kikke på. Men det skal nok gå, når vi først kommer i gang. Så nervøs er jeg nu heller ikke over det.”

Hjemmebanen er i dette tilfælde dog ikke ensbetydende med en egentlig hjemmebanefordel. Godt nok vil det meste af årets BMC Rally blive afviklet på de samme veje, som blev anvendt ved den forrige udgave af løbet i 2004, men dengang var Kasper Nyman Andersen ikke med. Han var kort og godt ikke gammel nok til at få det kørekort, der er første betingelse for at blive rallykører. Men så snart det lille lyserøde bevis var i hus, kastede han sig ud i karrieren på fire hjul, hvor han sidste år blev kåret som årets rallytalent. Lørdagens løb vil blive blot det niende DM-rally, han deltager i.

”Men jeg har da selvfølgelig været ude at kikke på hastighedsprøverne, og det virker til at blive hurtige prøver, hvor man skal passe på uanset vejret,” vurderer Kasper Nyman Andersen. ”Selv om det måske er tørt op til løbet, så kan vejene godt være fedtet til. Enten med blade, eller hvis landmændene har kørt smadder ud på vejene. Og så gælder det om at undgå en gentagelse af det sidste løb, hvor jeg kom ud på en mark og sad fast.”


Kasper Nyman Andersen er med en bopæl bare otte kilometer fra nærmeste hastighedsprøve næsten på hjemmebane. Men han har endnu kørt løb i området før.
(Foto: Morten Alstrup)

I sin Suzuki Swift råder Kasper Nyman Andersen ikke over feltets hurtigste og mest effektfulde rallybil, men selv om han derfor ikke vil kunne følge med den nykårede Danmarksmester Morten Karl, Svenstrup, der kører i en firhjulstrukket Mitsubishi Lancer Evo 8 MR med turbomotor, satser han alligevel på at gøre en god figur.

”Jeg håber på, at vi kan komme i top 10, men på papiret er der mere end ti biler, der burde være foran os, men vi prøver da, om ikke det kan lade sig gøre,” siger Kasper Nyman Andersen. ”I 1600 Challenge-klassen kører vi altid for at vinde. Vores værste modstandere bliver Niki Bjerg og Torben Sørensen. Vi fører p.t. klassen, og vi skal i hvert fald gerne komme i top to i klassen. Det vil vi køre efter.”

Og Kasper Nyman Andersen får faktisk mulighed for løbende at have et vist overblik over, hvordan han klarer sig i forhold til specielt Niki Bjerg, Dianalund. Den vestsjællandske kører er nemlig blevet tildelt startnummer 2, og han vil derfor starte som næste mand bag vestjyden på samtlige de fjorten hastighedsprøver, BMC Rally udgøres af.

Korte fakta

 
 

DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: