Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Michel Nykjær Europamester

ETC Cup 
29/10/07 

Danmark var dominerende nation i FIA European Touring Car Cup
Fjorten dage efter at han vandt Danish Touringcar Championship, kunne Michel Nykjær, Tappernøje, søndag eftermiddag føje endnu en prestigefyldt titel til samlingen. Den sydsjællandske racerkører kan nemlig også kalde sig Europamester, efter at han i dag vandt FIA European Touring Car Cup på Adria International Raceway i Italien.
 

Den nykårede DTC-mester startede som nummer syv i det første af søndagens to heats, men kørte sig frem til en placering som nummer to ved det ternede flag. Dette betød en ny startposition som nummer syv til dagens andet heat, og endnu engang viste danskeren, at han var feltets bedste. Atter leverede han en flot opkørsel gennem feltet, men denne gang stoppede han ikke ved andenpladsen, men tog også førstepladsen. Og med den var han dagens mest scorende kører og samlet vinder af FIA European Touring Car Cup.


Michel Nykjær og Pontus Mörth i kamp under søndagens løb på Adria International Raceway.
(Foto: FIA ETCC)

Men i det hele taget gjorde Danmark og kørerne fra Danish Touringcar Championship det rigtig godt ved FIA European Touring Car Cup, idet alle fem startende fra den danske serie scorede points og blev klassificeret.

Kristian Poulsen, Padborg, var dagens overraskelse. Han blev nummer seks i det første heat, og i det andet leverede han en kanonstart fra startposition tre og strøg ind imellem Jens Møller, Ikast, og Charlie Geipel, Tyskland. BMW-køreren førte godt to tredjedele af heatet, indtil han blev indhentet af Michel Nykjær, der gik forbi ham. Alligevel blev han nummer to og endte på en sammenlagt tredjeplads i FIA European Touring Car Cup, hvor hans resultater også var med til at sikre Danmark sejren i nationskonkurrencen.

De tre andre deltagere fra Danish Touringcar Championship var også godt med, men blev alle sat tilbage.

Jens Møller havde sikret sig en startposition som nummer to, men efter en kollision med Pontus Mörth, Sverige, i første heat endte han løbet på en syvendeplads. Den svenske Chevrolet Lacetti-kører blev i øvrigt idømt et tillæg på 30 sekunder i dette heat, så han rykkede fra tredje- til niendepladsen, men i andet heat viste han også sin hurtighed, da han kørte fra niende- til tredjepladsen. Også Henrik Lundgaard, Hedensted, var i stand til at avancere. Han blev kørt af banen i første heat og måtte derfor starte andet heat fra bageste række, men det handicap overkom han på bedste vis, da han kørte sig fra en startposition som nummer 35 til at blive nummer syv.

FIA European Touring Car Cup havde deltagelse af i alt 38 kørere fra elleve europæiske lande, der afvikler standardvognsmesterskaber efter det samme tekniske reglement som Danish Touringcar Championship.

Morten Alstrup


Læs alt om ETC Cup weekenden på Adria.
Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pontus Mörth
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Seat Racing Team
  • Adria
  • 28/10/07 - Adria - ETC Cup
  •