Formel Renault

Steffen Møller i top 5

27/10/07

Formel Renault2008 venter...
Sidste år kørte han et nordisk mesterskab hjem til Team Aarhus Racing, i år blev det til en 5er i North European Cup, der afsluttede sæsonen på Hockenheim-ring denne weekend.

Ikke mindre end 46 håbefulde kørere fra 14 nationer, har deltaget i North European Cup i år. Ud af disse har 44 kørere scoret point. For danske Steffen Møller blev det til en samlet 5. plads. Et tilfredsstillende resultat, der nu skal omsættes til et sæde i 2008.

Løbet på Hockenheim-ring blev en kold fornøjelse. Temperaturer omkring de 5 grader, gjorde betingelserne svære. Alligevel præsterede Steffen Møller at køre hans bedste qualifying denne sæson! En 2er og en 5er blev det til, men løbsledelsen ændrede desværre placeringerne til 3 og 6, da nogle diskvalifikationer blev trukket tilbage.

(Foto: TAR)

Løb:
Begge løb blev afviklet søndag, og grundet regn lørdag aften, kunne banen ikke nå at tørre under de meget kolde og vindstille forhold. Det første løb blev derfor afviklet på regnvejrsdæk. Steffen Møller var helt oppe på andenpladsen efter starten, men kæmpede hårdt med bilen, og fik først rigtig fart i den da banen begyndte at tørre op. Han endte dermed på 5. pladsen.

”Jeg fik en kanon start og kom op på andenpladsen, men døjede desværre med temmelig meget understyring, så var ikke i stand til at holde min placering. Som banen tørrede mere og mere, passede mit setup bedre, og jeg satte løbets 3. hurtigste omgang. Desværre var konkurrenterne stukket af, og min forventede podieplads udeblev” udtalte en lidt skuffet Steffen Møller efter løbet.

Det andet løb foregik ligeledes på regndæk, men et tørt spor tegnede sig hurtigt på banen. Desværre startede Steffen Møller i inderbanen, hvor der stadigt var vådt. Dette resulterede i at mange fra yderbanen kom forbi i starten. Steffen Møller fik kæmpet sig op igen, og sluttede på 6. pladsen, og satte 3 hurtigste omgang undervejs. Steffen Møller havde følgende kommentar til løbet:
”Det var et svært løb. Først og fremmest var starten kaotisk, men jeg havde også i hovedet, at jeg ikke måtte udgå, da jeg så ville miste min 5. plads i mesterskabet. Jeg kørte derfor kun 95%, men kørte alligevel omgangstider på højde med de forreste.”

Ikke kun Steffen Møller var godt tilfreds med den generelle femtepladsen, men også teamchef Henrik Jacobsen mener at sæsonen har været vellykket.

”Det har været yderst spændende at få lov at kører med Steffen Møller, idet han havde den fornødne erfaring, fra hans deltagelse i det Nordiske mesterskab, til hele tiden at befinde sig i top 8, under både test, kvalifikation og løb.

Steffen havde dog et stort handicap, idet han kun kendte en enkelt bane ud af de syv forskellige NEC mesterskabet blev afviklet på. Steffen kunne her vise sit evner som en rigtig god racerkøre, ved ikke at slutte dårligere end nummer 8 på noget tidspunkt.

Efter de sidste løb om søndagen, var Steffens tider dog ved at være så gode, at det havde været sjovt om han på forhånd kendte banerne. Det havde været godt om vi så skulle starte med det som udgangspunkt. Så tror jeg på en top 3 placering i mesterskabet, og mange podieplaceringer.

Inderst inde håber jeg som teamchef, at Steffen får mulighed for at køre i en højere kategori til næste sæson. Hvis det glipper, vil jeg meget gerne kører NEC med ham, for så tror jeg vi sammen har muligheden for at snuppe guldet i 2008.”

(Foto: TAR)

Det kan hertil nævnes, at Steffen Møllers budget har ligget væsentligt under hans konkurrenters, derudover har mange af konkurrenterne deltaget i sideløbende løbsserier, og dermed været i aktion det meste af sommeren.
”Det er benhårdt at blande sig i toppen, mod kørere der lever af deres karriere, og kører næsten hver weekend. For uden det, har det været svært at være alene i teamet, da jeg ikke havde nogen af dele / sammenligne mine data med. Jeg har dog bevist at det er muligt at være med alligevel, og det er bare endnu sjovere at slå dem, når man ved man kører på et lavere budget”, udtaler en Steffen Møller, der nu ser frem mod vinteren og 2008.

Team ejer Niels Brøchner fra Team Aarhus Racing, hvor Steffen Møller er på kontrakt ,ønsker Steffen Møller ,teamchef Henrik Jacobsen og mekaniker Benny Rasmussen tillykke med resultatet og har allerede taget initiativ til at samle team og sponsorer til en afslutning og en snak om næste sæson, hvor der er flere muligheder.
Brøchner udtaler, at han på trods af det beskedne budget, med manglende mulighed for test , havde håbet på det lille mirakel, at vi kunne havde sluttet i top 3, men under ovenstående grundlag må sæsonen betegnes som absolut godkendt, hvor sponsorer, Steffen og team har gjort sig flot bemærket på den internationale arena.

Der arbejdes i øjeblikket på at Steffen Møller kan komme ud at teste i løbet af november i en højere klasse, og de første tilbud for 2008 er allerede tikket ind.