Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Fornem afslutning på hæsblæsende FR-sæson.

Folkerace 
26/10/07 

Efter inspiration fra dansk karting blændede Motorsport Nordjylland (MNJ) op for en spændende nyhed inden for banesporten på løst underlag: DM-revanchen i Folke Race. Arrangementet foregik på motorsportsstadionet i Nysum.
 

- I år har vi i MNJ oplevet et flot fokus på motorsporten med hele to udgaver af ZULU Djævleræs, oplyser MNJ’s formand Kaj Storgaard.
- Derfor var det nærliggende at introducere DM-revanchen i Folke Race, specielt da MNJ’erne har været fornemt med fremme i DM-serien 2007. Samtidig havde kändisser og organisatorer bag Zulu Djævleræs meldt sig som deltagere på startlisten.

Bedst placerede af crewet bag Zulu Djævleræs blev lydteknikeren Bo Brønnum, som kørte sig frem til en placering i C-finalen:


Lydteknikeren Bo Brønnum fra Zulu Djævleræs fremviste imponerende talent for Folke Race med en slutplacering i C-finalen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Det har været virkelig sjovt selv at sidde bag rattet i en Folke Race-bil. Jeg kan nu endnu bedre forstå, at kändisserne virkelig får en oplevelse for livet i Zulu Djævleræs. Jeg fik dog kærligheden lidt at føle i C-finalen, hvor jeg fik et kærligt puf af en konkurrent i startfasen, og pludselig vendte bilsnuden modsat kørselsretningen. Jeg genoptog forfølgelsen, men nåede desværre ikke videre i finalerne.

Danseren Soffie Dalsgaard fra Vild med Dans var blevet inspireret af benzinrytmerne i Folke Race, og oplevede en afslappende søndag i medie-ræset:


Danseren Soffie Dalsgaard fra Vild med Dans havde lånt en Folke Racer af veteranen Kristen Svoger.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Jeg lånte en bil af veteranen: Kristen Svoger, som hviskede mig mange småtricks i øret. Det var virkelig en fed fornemmelse at deltage i et Folke Race-løb i fuld skala.

MNJ scorede 4 chauffører i TOP SYV i DM-slutstillingen 2007 for Klasse 1 (auktion: 5.000 kr.): Thomas Pedersen, Jesper Sørensen, Ralph Thomsen og Bent Sørensen. Den nybagte danske mester: Thomas Pedersen så derfor frem til en spændende DM-revanche:


MNJ’eren Ralph Thomsen var tæt på at komme med i A-finalen for Klasse 1, men nåede en toer i B-finalen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Ikke uventet blev min champion-racer auktioneret væk i DM-finalen på Løvel Banen ved Viborg. Jeg stillede derfor til start i en ny bil, som skulle aftestes lidt til 2008-sæsonen. Med en etter og toer i de to første heat var der en finaleplacering i sigte, men så sagde toppakningen farvel og tak, og jeg nåede ikke over målstregen.

MNJ-farverne blev traditionen tro forsvaret af Bent Sørensen, som scorede en firer i A-finalen.

Over 120 Folke Racere stillede til start i DM-revanchen, hvilket cementerede optimisme omkring gentagelse af sæsonafslutningen i 2008.


Thomas Iversen gjorde en god figur i A-finalen for Klasse 2 med en treer over målstregen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DM-toeren i klasse 1: Jesper Sørensen har i år samtidig også kørt i Klasse 2 (auktion: 8.000 kr.), hvilket gav en sekser sammenlagt. MNJ’eren tog dog en lille slapper i DM-revanchen ved kun at køre Klasse 2. Slutresultatet blev en sekser i A-finalen, hvorimod klubkammeraten Thomas Iversen scorede en treer.

Der blev gået til makronerne i arrangementet, hvor tusindkunstneren: Manduella Kusk fra Zulu Djævleræs også fik lejlighed til at køre motorløb:


Tusindkunstneren Manduella Kusk fra Zulu Djævleræs fik skubbet en konkurrent rundt i en karrusel.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Jeg fik god føling med konkurrenterne i de to første heats, hvorfor den skulle have på alle tangenter i det tredje indledende heat. Drengene fik virkelig kam til deres toupéer, og i kampens hede fik jeg skubbet en anden deltager rundt i en karrusel, men så kan han bare lære det!

Åge Kirketerp Jensen

Læs også:
DM-revanche i Folke Race med kändisser
Læs mere om:
  • Nysum
  •