Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Jesper Ternvalts 2007 sæson

DTC Cup 
07/11/07 

Jesper Ternvalt havde glædet sig til en god sæson 2007 med ny bil, men sådan gik det ikke helt.
 

Jesper Ternvalt investerede før 2007 sæsonen i en ny bil, eller rettere i en ny, men brugt bil. Jesper Sylvest ønskede at afhænde sin BMW og Jesper Ternvalt fandt med velvillige sponsorers hjælp plads i økonomien til at det kunne lade sig gøre.


Første test i den "nye" bil inden 2007 sæsonen starter
(Foto: Motorsporten.dk)

Den "nye" bil blev klargjort efter alle kunstens regler, men resultaterne udeblev. I hvert fald de resultater der giver mange points. Men det var der flere årsager til. Man skulle lære en ny bil at kende. Både mekanisk, men især hvordan den skulle køres. Skiftet fra forhjulstræk til baghjulstræk var ikke så let som håbet. Hen over sæsonen fik Jesper Ternvalt dog god hjælp fra Michael Outzen som ved flere lejligheder gav rigtig mange gode tips fra sig. Det betød at Jesper Ternvalt efterhånden følte sig mere tryk ved bilen, og kunne præstere bedre og bedre.


Michael Outzen gav mange tips fra sig
(Foto: Motorsporten.dk)

Men - og sådan et er der jo altid - det mekaniske ville ikke altid som Jesper Ternvalt og mekanikerne ville. Det gav desværre lidt for mange udfald henover sæsonen. Der blev dog kørt points ind på kontoen løbende, så helt skidt var det dog ikke. Dog var der også lidt nærkontakt med nogle konkurrenter henover sæsonen, og så måtte mekanikerne i gang med fransk vask og især strygning på bilen.

Jesper Ternvalt kunne grundet de mange besværligheder i den første sæson i den baghjulstrukne bil dog ikke regne med topplaceringer. Men derfor "hyggede" han sig nu alligevel. Meget belejligt vandt han Havdrup mesterskabet hvor taberen skal betale årets julefrokost. Ligeledes slipper han for resten af teamets drillerier med at skal møde op til julefrokosten iført skirt mm. En af Jesper Ternvalts nærmeste konkurrenter i denne sæson, var det kvindelige islæt i DTC Cuppen i år, nemlig Camilla Stephansen. Det lykkedes nemlig for Camilla Stephansen ved et par lejligheder at score flere points end Jesper Ternvalt. Men en stærkere sæsonafslutning end Camilla Stephansen kunne præstere, gjorde at Jesper Ternvalt også i det regnskab kunne trække sig sejrrigt ud.


Sæson-finalen blev den bedste weekend for Ternvalt i denne sæson
(Foto: Motorsporten.dk)

Udover deltagelsen i DTC serien deltog Jesper Ternvalt også med BMW'en en enkelt weekend i Special Saloon Car serien, hvor deltagelsen var kronet med stor succes.
BMW'em blev klasset ind i Gruppe 1 hvor han placerede den på 3. pladsen i tidtagningen samt på 3. pladsen i det første løb.
Det flotte resultat bakkede han op med yderligere to 3. pladser i de efterfølgende løb = tre ture på podiet i hans eneste Special Saloon Car weekend denne sæson!


(Foto: Motorsporten.dk)

Der arbejdes nu med planerne for næste sæson. Der er dog adskillige ting der skal falde på plads, men det arbejdes der allerede ihærdigt med at få bragt på plads. Alt i alt en måske ikke helt tilfredstillende sæson for Jesper Ternvalt, men trods diverse besværligheder, så har man trods alt gjort det bedre end i 2006 sæsonen, så en sæson med fremgang. Det har dog ikke kunnet lade sig gøre uden først og fremmest gode sponsorer som alle skal have en stor tak for deres bidrag. Lige så vigtigt er også den indsats som hele teamet bag Jesper Ternvalt har ydet. Udover de sædvanlige klap på skulderen, så vil Jesper Ternvalt også her takke for den kæmpe indsats de har præsteret. Og så ses vi forhåbentligt i næste sæson også.

Dons

Læs mere om:
  • Jesper Ternvalt
  • JA Motorsport
  •