Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Speedcar Series

Speedcar får kvalitets TV dækning

Speedcar Series 
23/10/07 

Speedcar Series vil få den højeste kvalitets TV dækning af mesterskabet, efter at man har lavet en aftale med Bernie Eccleston’s Formula One Management (FOM).
 

Aftalen betyder at Speedcar serien vil få TV dækning som minder om de billeder vi ser i forbindelse med F1 løbene. Det skulle ifølge arrangørerne sikre at serien bliver eksponeret optimalt på hele kloden.

Det første Speedcar løb bliver kørt i forbindelse med Grand Prix 2 løbet på Dubai Autodrome den 26. januar næste år. Dette vil sikre at begge løbs serier bliver eksponeret og dermed være ”populære” serier i det meste af verden. Bilerne og de mange kendte kørere vil vise sig første gang i Bahrain den 2. og 3. november og i Dubai den 16. og 17. november.

Speedcar Series har tiltrukket flere kendte kørere. Det er tidligere Formel 1 og DTM stjerner for eksempel Jean Alesi, Johnny Herbert, Narain Karthikeyan, Gianni Morbidelli og Stefan Johansson.


Gianni Morbidelli, Johnny Herbert og Jean Alesi er blandt kørerne i den nye Speedcar Series.
(Foto: SpeedcarSeries.com)

Den officielle præsentation af serien vil ske på Jumeirah Beach Hotel i Dubai den 24. oktober, hvis man er rigtig nysgerrig og gerne vil være med fra starten.

I Danmark kan man nu sidde her og tænke – hvad er nu det?
Hvad er nu Speedcar Series?
Serien skal køres i det arabiske område. Banerne som skal benyttes til det 5 løb weekender er Dubai, Sentul, Sepang, Bahrain og igen Dubai.

Speedcar Series er en mærkeklasse, som skal køre med minimum 24 ens NASCAR lignende biler.
Bilen er opbyget som en rørramme bil, med karosseri i glasfiber og letmetal. Minimumsvægten på bilen skal være 1200 kilo uden fører og brændstof.

Motoren er lige som i Nascar en V8 maskine på 6000 kubik, der yder 620 HK og 680 Nm ved 7.500 omdrejninger. Gearkassen er en 4 trins H type, og der må ikke bruges andre typer.

Der køre om rigtig mange penge i serien. I alt køres der om tre millioner dollas, hvor seriens vinder kan hæve en check på USD 600.000, så der køres for alvor når serien starter. Det bliver spændende at se om vi danskere får TV dækning på en af vores kanaler.

Selch