2.0 NEC

20/10/07

Nu gælder det Hockenheim…
Den danske racerkører Steffen Møller gæstede sidste week-end den 7 km lange Formel 1-bane Spa, hvor han bed skeer med nogle af de hårdeste kørere i Europa! Steffen Møller har skrevet følgende blog fra den kuperede bane i Belgien.

Min første løbsweekend på Spa er overstået, og jeg kan forsikre jer om, at banen er 1000 gange federe end på Playstation! De mange hurtige sving kombineret med den store højdeforskel er en fantastisk oplevelse. Banen er teknisk svær, og med langsider over 1,5km, er udgangshastigheden i svingene før langsiderne altafgørende.

Tidtagning

De to tidstagninger forløb nogenlunde. Jeg fik hurtigt den lange bane ind i kroppen, og fandt en god rytme! Desværre lavede jeg et par små fejl på de afgørende omgange i Q1, og var ikke så heldig med slipstreaming, hvor der kan hentes en del tid på denne bane! Jeg kvalificerede mig som nr. 8, men dommerne mente, at jeg havde sat min hurtigste omgang på et tidspunkt hvor der blev flaget med gult på dele af banen. Jeg blev derfor rykket ned som nr. 10.

I den anden tidstagning forløb tingene mere planmæssigt. Vi satte to nye dæk på i venstre side, og jeg fik hurtigt sat en rigtig god omgang. Midtvejs i tidtagningen blev der rødt flag p.g.a. en afkørsel. Jeg var på dette tidspunkt 2er. Desværre for mig blev banen hurtigt ryddet, og tidtagningen kunne fortsætte. Jeg endte dermed Q2 på en tilfredsstillende position som nr. 6.

Race 1

Fra mit lidt dårlige udgangspunkt fik jeg hurtigt arbejdet mig lidt frem i feltet. Jeg kom til at hænge bag min evige rival Nicky Catsburg fra Holland, som kørte yderst defensivt. Da jeg endelig fik ham udbremset, fik jeg en dårlig udgang af svinget, og mine konkurrenter kunne slipstreame på mig op gennem Eau Rouge. Det gav en tæt fight, men kunne efter et par omgange trække fra, og indlede jagten på den foran kørende. Ham nåede jeg på sidste omgang, og forsøgte et angreb ud af det sidste sving. Da vi krydsede målstregen var det 0.1sek. der skilte os, desværre med mig bagest. En 7. plads og gode point til mesterskabet blev det dog til.

Race 2

Fra et noget bedre udgangspunkt, slap jeg i dette race for at hænge bag langsom kørende konkurrenter. Jeg hang godt på den førende gruppe, som hovedsageligt bestod af kørere fra Team Motopark Oschersleben, der i år har domineret mesterskabet. Jeg kom ikke i de store nærkampe, og passerede det ternede flag på en tilfredsstillende 6. plads, lige efter verdensmesteren fra Karting, Oliver Oakes.

Hockenheim

Sidste løb i mesterskabet køres denne weekend på Hockenheim ring i Tyskland. Jeg har netop lige cyklet banen rundt, som er spækket med gummi, efter Tom Kristensen og resten af DTM feltet gæstede banen sidste weekend. Jeg ligger pt. nr. 5 i kampen om mesterskabet, og har mulighed for at sikre Team FormulaSport og mig selv en 4. Plads, hvis alt flasker sig.