Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton slipper mildt fra brud på dæk-regel

Formel 1 
20/10/07 

- måske
Under fredagens frie træninger, skiftede McLaren-teamet dækkene på Hamiltons bil, hvilket ikke er tilladt. Hamilton slipper med at blive frataget det sæt dæk de tog af bilen.
 

McLaren teamet får en straf på €15.000, og skal aflevere det sæt dæk, de tog af Hamiltons bil, under gårsdagens frie træninger.

Honda og Super Aguri fik samme straf, da Button og Sato foretog samme dæk-skifte.


(Foto: Bridstone F1)

Det er kun tilladt at bruge ét sæt dæk i løbet af en trænings-session, så det var et brud på reglerne, da Hamilton efter en enkel runde kørte i pit for at få skiftet dækkene. Eftersom det kan være en fordel at køre på dæk der har fået slidt det yderste lag, er dette ikke tilladt, og teamet skal tilbagelevere dækkene.

Med vejr-udsigten for søndag, der lover tørt vejr, kan det vise sig at være en straf der ikke har betydning, da dækkene alligevel ikke ville komme i brug. Bliver det derimod regn, hvilket ikke er sandsynligt, kan dækkene blive alvorligt savnet.

Ron Dennis udtaler at det var en stor fejl fra teamets side, som formentligt skyldes spændingen op til det vigtige løb. "Det var en fejl der let kunne ske. Vi gjorde det ikke med vilje. Et par af de andre hold lavede den samme fejl."

Hvordan man kan "komme til" at foretage et dæk-skifte, melder sagen ikke noget om.

MRR

Læs mere om:
  • 21/10/07 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •