Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Supercopa

Nicki Thiim årets rookie i Seat SuperCopa

Supercopa 
21/10/07 

Nicki Thiim satte et flot punktum for sin sæson i Seat SuperCopa ved at blive årets rookie.
 

Nicki Thiim satte i weekenden et flot punktum ved årets sidste løb, i den tyske løbs serie SuperCopa, som blev kørt i rammerne af DTM finalen med mere end 70000 tilskuere.

Nicki Thiim startede søndag fra pole position, efter lørdag på imponerende vis at have kørt sig op gennem feltet fra en 20. plads til en 8. plads.


(Foto: Natascha Theisen)

Nicki får en perfekt start og lægger omgang for omgang afstand til sine konkurrenter og fører med halvanden sekund ned til nr. to, men pga. flere uheld kommer safety car på banen og feltet bliver atter samlet. Da starten igen gives fri har Nicki Thiim derfor Bastian Kolmsee helt oppe i bagklappen og der fightes bravt om sæsonens sidste førsteplads.

Det bliver en tæt og intens kamp, hvor Nicki forsvarer sin førerposition , som dog brat afsluttes da Kolmsee med kun en halv omgang tilbage oversatser og kører Nicki af banen. Nicki Thiim forsøger med alle midler at få gang i bilen igen, men den sidder uhjælpeligt fast i sandet. Så tæt på og med sejr for øje må Nicki udgå.


(Foto: Natascha Theisen)

Kolmsee får en straf på 30 sekunder, men det er en ringe trøst for den unge Nicki Thiim da han i den samlede stilling mister en flot samlet 4. plads, som nu i stedet, med 2 poins forspring går til Bastian Kolmsee . Jeg havde håbet på en slutplacering i top tre i den samlede stilling, men det er svært når jeg både denne weekend og på Nürburgring bliver skudt af fra en topplacering ytrer Nicki.

Nicki Thiim kan dog trods alt glæde sig over at han blev årets rookie i Seat SuperCopa og at han i allerhøjeste grad med tre sejre i sin debutsæson , har været med til at GAG teamet kunne trække sig tilbage med teammesterskabet. Men hvor ville det have været perfekt at kunne takke mit team og mine mekanikere, som gennem hele sæsonen har arbejdet hårdt, ved at kvittere med en sejr i årets sidste løb, men sådan skulle det ikke være siger, en dybt skuffet og frustreret Nicki Thiim.

Bjarne Jørgensen


Læs alt om Supercopa løbet på Hockenheim her.
Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Hockenheim
  • 14/10/07 - Hockenheim - Supercopa
  •