Sejr til Stoner på hjemmebane

Moto GP
19/10/07

MotoGP i Australien
Den nykårede MotoGP verdensmester, Casey Stoner, levede helt op til sine landsmænds forventninger, da han på hjemmebane sidste søndag eftermiddag lokal tid tog sejren i Australiens Grand Prix på Phillips Island syd for Melbourne.

Stoner sikrede sig VM-titlen efter det japanske Grand Prix på Motegi racerbanen for nylig og havde på forhånd erklæret, at han ikke havde tænkt sig at holde op med at vinde racerløb, blot fordi Verdensmesterskabet nu var hans. Som sagt så gjort!

Australieren Casey Stoner vandt søndag eftermiddag sit hjemlands Grand Prix på Philip Island racerbanen syd for Melbourne i Australien.
(Foto: SRP)

Den 7-dobbelte tidligere verdensmester, italieneren Valentino Rossi, var i løbets første fase Stoners hårdeste rival. Undervejs blev han dog passeret af Stoners team-kammerat i Ducati teamet, italieneren Loris Capirossi, som scorede 2.pladsen, alt imens Rossi opnåede sit mål i Australien: At cementere 2.pladsen i årets VM for sig selv og bringe Fiat Yamaha teamet et skridt nærmere 2.pladsen i konstruktør mesterskabet.

Valentino Rossi cementerede på sin Fiat Yamaha i ”Abarth-farver” 2.pladsen i VM-kampen ved at nå podiet i Australiens Grand Prix.
(Foto: SRP)

Rossis rival i kampen om 2.pladsen, Hondas Daniel Pedrosa holdt dog godt på løbet igennem, men måtte lade sig nøje med 4.pladsen. Resultatet indebar, at årets viceverdensmester endnu ikke er fundet og på nuværende tidspunkt resterer der blot to Grand Prix’er i 2007.

Næste Grand Prix finder sted allerede om en uge på den malaysiske high-tech Sepang racerbane. Herfra kan træning og løb følges ”live” på Eurosport, fredag, lørdag og søndag morgen i perioden 19.-21. oktober.

Resultat, MotoGP VM, 16. afd., Phillip Island, Australien.