Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car - Gruppe 1

En 2. plads og et motorhaveri

Special Saloon Car
Gruppe 1 

20/10/07 

Weekenden den 6. og 7. oktober på Padborg blev en lidt blandet affære for team Honda Proracing. På trods af elendige startplaceringer i alle heats og en tabt udstødning i heat 2, blev der kørt 14 point ind til kontoen, hvilket er godkendt, da de blev hentet hjem på flot kørsel og en masse flotte overhalinger.
 

DM-finalen på Jyllands-Ringen kaldte på de store følelser hos team Honda Proracing. Lørdagen bød på 2 fornuftige tidtagninger, og et fantastisk heat, hvor Jakob Borum ved en kombination af lidt held og dygtighed kørte en 2. plads hjem i gruppe 1. Et bevis på at hondaen er konkurrencedygtig.


En af Borums mange flotte overhalinger på Padborg.
(Foto: Olfert)

Borum startede fra en 9. plads, men kørte sig op til en samlet 5. plads, og en 2. plads i gruppe 1. Denne placering betød, at kampen om den samlede 4. plads pludselig blev meget spændende, hvor kun 2 point skilte Borum fra 4. pladsen. ”Bilen kørte fantastisk, både motor og undervogn spillede som det skulle” udtaler en meget tilfreds Jakob Borum. Dem der har fulgt Honda Proracing gennem sæsonen, ved at det ikke ligefrem er heldet der har tilsmilet teamet, så udsigten til at kunne nå op på den samlede 4 plads fik optimismem frem.


En glad Borum efter sæsonen anden 2. plads.
(Foto: Olfert)

”Vi ved at der er mere potentiale i både motor og undervogn, og det satser vi på komme til at udnytte til næste sæson, og så er muligheden der for en egentlig topplacering” udtaler Jakob Borum lørdag aften, ”men lige nu skal vi koncentrerer os om en god placering i morgendagens heat.”

Og koncentrationen fejlede ihvertilfælde ikke noget op til søndagen løb, og intet tydede på andet end endnu et rigtigt godt resultat til sidste løb.

Borum kom rigtig godt fra start, og var efter 4 omgange på en 5 plads i gr.1, MEN så gik det galt. Motoren stak simpelthen en pejlstang ud gennem siden, uden nogensomhelst form for forvarsel. Tilbage i teltet kunne det blot konstateres at et stykke af blokken var væk, og der var stort set frit udsyn til krumtappen.

En meget ærgelig Borum måtte konstatere, at der vist nok skulle bruges nogle timer her til vinter på at renovere motor. Hvor stor skade der er udover pejlstang og blok er det endnu for tidligt at sige noget om, ligesom det er umuligt at spå om årsagen, det eneste der er sikkert at at den kommer ud at køre igen til næste år.

Sæsonen har været meget svingende for teamet, med mange udfordringer, en del uheld og modvind, og nogle få særdeles positive øjeblikke, men at DM finalen skulle komme til at indeholde både et af de mest positive elementer og så et særdeles uheldigt motorhaveri var der ingen der havde forudset.

Lidt senere vil der komme en opsummering over sæsonen, og vi vil kigge lidt fremad mod hvad der kommer til at ske næste år i teamet.

Teamet er lige nu igang med at opbygge en ny hjemmeside www.proracing.dk, hold øje med den, for der vil der bl.a. komme flere detaljer om både bilen, teamet, og ikke mindst vil der komme videoklip fra løbene.


Sådan ser en velfungerede Honda K motor ud .....
(Foto: Olfert)

Honda Pro Racing
Olfert


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Honda ProRacing
  • Padborg Park
  •