Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

HP Racing takker for sæson 2007

Advan Cup 
19/10/07 

HP Racing havde håbet på at afslutte sæsonen med nogle bedre resultater, men endnu end gang gik det både op og ned for teamet med de flotte Suzuki biler.
 

For HP Racing har det første år i Advan cuppen været et læreår i en ny klasse og med nye biler. Der har været en del testarbejde og en masse justeringer på bilerne i løbet af året. Afslutningsløbet på FDM Jyllands Ringen blev dog ikke som teamet gerne ville have lukket sæsonen.


HP Racing gør klar til at køre efter tiden.
(Foto: Motorsporten.dk)

Dan Birkelev havde lige fået fart i bilen da hans tidtagning blev ødelagt af en konkurrents store oliespild på en del af banen.
”Jeg havde farten, men efter olien var kommet på banen ville jeg ikke satse i kvalifikationen.”

Derfor blev det kun til en start placering som nummer atten. Dan kørte et flot løb og kunne køre i mål som nummer fjorten uden en eneste bule i bilen.

I andet løb om søndagen skulle Dan starte som nummer 14.
Heatet startede ret godt og Dan kørte sig igen frem gennem feltet. Til en tiende plads, men så går det lidt galt.
”Jeg gik indenom en konkurrent og vi kæmper om placeringen og der var jeg nok for flink. Det var et rent race og vi kæmpede uden at røre hinanden og det at jeg var for betød at jeg havnede i sandet.”


Dan Birkelev kæmper sig frem.
(Foto: Motorsporten.dk)

Dan Birkelev fik kæmpet sig ud af sandkassen, men mistede en del placeringer og slutter i årets sidste løb som nummer 23.

Nick Reimersø havde igen en god tidtagning. Med en startplacering som nummer fire, så tingene endnu engang rigtig godt ud for teamet.
Nick fik en god start og var helt oppe nummer 3 da feltet går ind i førte sving, men så går det galt. Nick Reimersø kører en lidt alternativ linie, men da banen ikke var fejet og derfor er meget beskidt uden for sporet gik det galt.

”Jeg er helt oppe bag Peter Olsen, jeg bremser senere end de andre men der er ikke fejet på banen og selv om jeg har en god linie ind i svinget, så samler dækkene alt skidtet op og jeg ryger lige i sandet” - fortæller Nick Reimersø - ”det var helt mig egen skyld, men hvis banen havde været fejet så .....”


Nick Reimersø på vej ud på den nye banehalvdel.
(Foto: Motorsporten.dk)

I heat nummer to skal Nick starte på plads 31. Nick beslutter at lægge sig bag 2007 Advan Cup mesteren, som starter lige foran Nick.
”Jeg bliver ramt af en anden deltager og derfor er det ikke muligt at følge med Kim Lund op gennem feltet. Så jeg må køre mit eget løb.”
Hans eget løb betyder dog at Nick tager 11 placeringer og slutter på en tyvende plads.

Begge kørere er oprigtigt glade for den hjælp deres team og mekanikere har ydet i løbet af sæsonen. Uden det fantastiske arbejde som HP Racing’s mekanikere har lavet, ved begge kørere at det ikke havde muligt at opnå deres resultater. En lige så stor tak giver hele teamet til deres fantastiske sponsorer.

”Det havde aldrig kunne lade sig gøre uden den support vores sponsorer har givet os. Vi takker dem alle og håber på et fremtidigt godt samarbejde” - siger teamchef Henrik Poulsen, og han fortsætter - ”vi havde håbet på et bedre resultat i år, men er glade for vi var teamet som havde den første Suzuki Swift sejr i Danmark.”

Teamet har ved flere lejligheder vist at de kan være med ’hvor gassen brænder’ men har været ramt af flere uheld i løbet af sæsonen, som betyder at resultatet ikke har været som forventet. Det er dog en trøst at man flere gange har vist at bilerne kan være med helt fremme i Advan Cuppen.

Selch

Læs mere om:
  • Dan Birkelev
  • Nick Reimersø
  • HP Racing / Henrik Poulsen
  • Jyllandsringen
  • 14/10/07 - Jyllandsringen - Advan Cup
  •