Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3000 - Europa

Kasper Andersen debuterede i Formel 3000

Formel 3000 Euro 
18/10/07 

- med en 3. plads
”Fantastico” og ”Arriva immediately” Superlativerne fra den italienske teamchef stod nærmest i kø, da Kasper Andersen kørte en flot 3. plads hjem på Spa Francorchamps i Belgien i sin første start i Formel 3000.
 

Kasper Andersen greb chancen og udnyttede den til fulde, da der kort inden starten på 11. og 12. afdeling af Europamesterskabet for Formel 3000 på Spa Francorchamps i Belgien blev et sæde ledigt hos det italienske team Coloni Motorsport.


(Foto: KA Racing)

– Det var helt fantastisk at slutte på podiet i min første start i Formel 3000, siger en meget tilfreds Kasper Andersen.

Men det var ikke kun Kasper Andersen, der var godt tilfreds. Det italienske team Coloni Motorsport, der allerede tidligt på sæsonen lagde billet ind på det danske motorsportstalent, var ovenud tilfredse og meget overraskede over resultatet. ”Fantastico” og ”Arriva immediately” frit oversat til: Fantastisk og hurtig fra begyndelsen, udbrød en begejstret teamchef Enzo Coloni efter at Kasper passerede målstregen på en sikker 3. plads på Formel 1 banen i Belgien.

– Kasper Andersen gjorde det virkelig godt. Hele teamet er dybt imponeret over hans kørsel og resultat. Glem ikke, at Kasper kommer fra Formel Renault 2,0 og Formula Masters, der har meget mindre power end en Formel 3000. Og hans samarbejde med mekanikerne og teamet fungerede bare perfekt, siger Margot McMillen fra Coloni Motorsport, der også er løbskoordinator.

Allerede under fredagens træning viste Kasper, at han kunne håndtere den potente racer med 460 hk og en topfart på 305 km/t .

– Formel 3000 er fysisk noget mere krævende at køre end Formula Masters. Det er ikke så meget den højere hastighed på langsiderne, eller de hårdere opbremsninger før svingene, der belaster. Det der trækker søm ud er at køre den rundt i svingene. Den har så meget mere vejgreb og power, siger Kasper Andersen, og sender en venlig tanke til de mange timer med hård fysisk træning i det italienske træningscenter Formula Medicine i Pisa, hvor han har trænet det meste af sæsonen.


(Foto: KA Racing)

Allerede i den kommende weekend skal Kasper Andersen igen prøve kræfter med Formel 3000, når 13. og 14. afdeling af europamesterskabet afvikles på Monza i Italien.

– Jeg glæder mig til at køre Formel 3000 på den hurtige Monza, hvor man virkelig kan udnytte bilens mange hestekræfter på langsiderne, siger Kasper Andersen, der med debuten i Formel 3000 nu er kommet et stort skridt videre mod Formel 1.

Kort om Formel 3000
Formel 3000 var tidligere klassen lige under Formel 1. Bilen gennemgik sidste år en modernisering, så den i dag fremstår som en meget hurtig og moderne racerbil, der minder meget om GP2-raceren. Den har 460 hk, en tophastighed på 305 km/t og accelererer fra 0-100 på 2,7 sekunder. Formel 3000 har gennem de sidste 10 år fostret nogle af de største Formel 1 kørere herunder verdensmesteren Fernando Alonso, Pablo Montoya og Nick Heidfeld.


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • Coloni Motorsport
  • Spa-Francorchamps
  •