Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hollywood Ending

Formel 1 
17/10/07 

Optakt til Brasiliens Grand Prix
Det er som en scene taget fra en western. Den tavse finne, den iltre spaniol og den glade nye dreng - står ansigt til ansigt mens solen stiger op over OK. Correll. Det er tid for det sidste opgør. Bernie kunne næsten ikke have skrevet manuskriptet bedre. Et finaleløb, i bedste sendetid, med tre mulige sejrherrer.
 

Set i historisk perspektiv bliver det en fuser. Det gør det som regel når VM skal afgøres til allersidst. Michael Schumachers næsten ustraffede tåbelighed i 1997 står som det allerklareste eksempel på anitklimaks. Andre, mindre kontroversielle episoder, er gået i glemmebogen.

Men lad os i stedet fremhæve 1986 hvor der også var tre kandidater til titlen og løbet blev spændende og dramatisk! Så det kan lade sig gøre, og lade os håbe på at det gentager sig søndag i bedste sendetid.

De tre kandidater til titlen er Lewis Hamilton, Fernando Alonso og Kimi Raikkonen. Hamilton er ung og ny, en glad dreng. Om han vinder VM eller ej vil ikke betyde det store for omverdenens opfattelse af ham - han er allerede en stjerne. Vinder han er det stort. Taber han kan man næsten forstå hvordan presset måske har rykket ham over kanten til sidst.

Fernando Alonso er den pressede, regerende mester. Fordelen ved ikke at føre, er at nederlaget ikke føles så stort bagefter. Situationen ville være meget værre hvis han faktisk lå i front og så ikke vandt. Men Alonso virker ikke glad, og det kan arbejde imod ham. Indtil videre har han ikke vist sig at være særlig dygtig til at rejse sig i modgangen. Alonso er blevet tvær og tanker om fremtiden må også tårne sig op indvendigt. Han kan ikke blive hos McLaren, Ferrari er udelukket. Hvad skal man så gøre, hvis man gerne vil vinde? Hvis tingene ikke flasker sig i fremtiden for Alonso kan Brasilien være hans sidste chance for en sejr i meget lang tid.

Kimi Raikkonen er den mindst pressede. Han ligger længst fra Hamilton. Hans chancer for VM er minimale, men han vil forsøge at gøre sin del af det og så håbe at McLaren kørerne gør deres del.

Resten af feltet er mere eller mindre uinteressant i sådan en situation. Men måske skal vi lige vende blikket mod Felipe Massa, der forlænget sin aftale med Ferrari. Han er den i top fire der har vundet færrest sejre i år - og som sådan kan det virke som om han har en til gode, og at han kan vinde, mens de andre slås, er absolut en mulighed.

Hver sæson plejer der at være et løb som ikke er som de andre. I Japan var man tæt på et noget alternativt resultat, men det blev ikke så slemt alligevel. Så hvis forholdene udarter sig rigtigt, og det har de før gjort i Brasilien, så skal vi ikke udelukke muligheden for et helt skørt resultat - men om løbet bliver godt af den grund, er langt fra sikkert.

Lad os håbe på spændingen og dramatikken. Og så lade den heldigste mand vinde...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Interlagos
  • 21/10/07 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •