Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car - Gruppe 2

Bilen kører som den skal

Special Saloon Car
Gruppe 2 

19/10/07 

- og så er sæsonen slut!
Sådan er situationen, Jørgen Hansen står i efter DM-Finalen på Jyllands-Ringen. Siden sæsonens tre afdelinger på Ring Djursland, hvor feltets alderspræsident fik skadet sin bil i kollisionen med Claus Klostermann og Gunnar Larsen, har bilen ikke kørt optimalt.
 

"Jeg har vist snart skiftet det meste mellem for- og bagkofanger", spøger Jørgen, der endelig fik bilen til at køre rigtigt til finaleløbet i den forgangne weekend.

Det så allerede "rigtigt" ud i første tidtagning - 3. plads på gridden efter en flyvende Michael Klostermann og Lars Schönemanns evigt hurtige Porsche. Og det var tydeligt på "Gammel Hansen", at han var tilfreds. "Jeg havde faktisk regnet med, at jeg var langsommere på Jyllands-Ringen end på Padborg Park", indrømmede han efter første tidtagning. På trods af den flotte tid i første tidtagning, foretog Jørgen nogle justeringer på bilen inden næste tidtagning. Og som forventet, gav det en forbedring af tiden. Men som motorsport nu altid er, havde konkurrenterne også forbedret sig. Klaus Ellmies og den sorte taxa vandt pole position, og Jørgen var nu henvist til 4. pladsen efter Klaus, Klostermann og Schönemann.


I tidtagningerne fandt Jørgen Hansen igen farten i sin BMW M3 GTR.
(Foto: Spider-Web.dk)

Første heat gik lige efter bogen. Den hvide BMW kom godt fra start, og da Michael Klostermann overraskende "valgte" at køre af banen i første sving, var den tidligere rallykører fra Fjenneslev pludselig nummer to efter Schönemann. Den plads holdt han hele vejen i mål, og så var Jørgen og de to mekanikere ellers klar til søndagens heat - nu skulle de bare ha'!


En 2. plads i 1. heat understregede, at Hansen-BMW’en igen er på vej frem i feltet.
(Foto: Spider-Web.dk)

Men ak - sådan gik det ikke. Jørgen blev endnu en gang mindet om, at 2007 ikke er hans sæson: "Starten gik ellers fint - jeg kom forbi både Ellmies og Klostermann inden sving 1, så jeg tænkte, at det her nok skal gå godt... Halvanden omgang efter sad jeg med rattet løst i hænderne, så der blev arbejdet febrilsk for at få det på plads igen." fortæller Jørgen med et skævt smil. 200 meter længere fremme forsvandt servostyringen, og af frygt for, at en drivrem var gået løs, valgte han at køre i pit, inden skaderne blev større.

Det viste sig, at en hydraulikslange var sprunget læk, så det var heldigvis ikke en større opgave at få bilen lavet. Men det var enden på Hansen Racing's 2007-kalender.

"En ærgerlig slutning på sæsonen, men jeg kan trøste mig med, at jeg har fundet farten i bilen igen", siger Jørgen, der allerede glæder sig til næste sæson: "Jeg har jo halvtravlt - dåbsattesten bliver mere og mere gullig", griner alderspræsidenten.

HansenRacing.dk

Spider-Web.dk
Kim Gripping

Læs mere om:
  • Jørgen 'Gamle' Hansen
  • Hansen Racing
  • Jyllandsringen
  • 14/10/07 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •