Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DTC Cup

DM Finalen en trist affære for ARTS teamet

DTC Cup 
16/10/07 

Årets sidste løb i Danish Touringcar Championship - DM Finalen på Jyllands-Ringen - blev bestemt ikke nogen dans på roser for de tre kørere fra Autoforum Racing Team Silkeborg, den bød på mere hårdt arbejde til pitfolkene, end den bød på race til kørerne!
 

I lørdagens fri træning kørte Kasper Jensen teamets hurtigste tid, og han placerede sig på 18. pladsen ud af de 28 kørere der var på banen.
David Falch i den anden af teamets 407 racers sluttede på 22. pladsen og Ronni Jensen i 307'eren på 26. pladsen.

Den efterfølgende tidtagning sluttede med de tre ARTS kørere i samme rækkefølge, blot nu på 20., 22. og 26. pladserne, så der blev desværre ingen deltagelse i Super Pole for teamet denne weekend, hvor de tre kørere nu i stedet skulle ud i Last Chance om søndagen.


Kasper Jensen var hurtigste ARTS kører om lørdagen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Inden søndagens Last Chance, var alle deltagerne i DTC serien ude i en warm-up, hvor David imponerede med 10. hurtigste tid.
Kasper og Ronni besatte her 21. og 22. pladserne.


Ronni Jensen hænger godt med, med tanke på det kun er hans anden DTC weekend.
(Foto: Motorsporten.dk)

17 kørere deltog i Last Chance hvor det igen var Kasper der var hurtigste ARTS kører, han sluttede en placeringe foran David, der var blot 0,026 sekund mellem dem på 9. og 10. pladserne!
Ronni placere sig yderligere et par placeringer ned af tabellen på 13. pladsen, med fire mere erfarne DTC kørere bag sig.
Dissen placeringer gav Kasper, David og Ronni startplaceringerne 21, 22 og 25 til det første af kvalifikationsløbene.

Det første kvalifikationsløb udvikler sig meget forskelligt for de tre ARTS kørere, hvor det er David der kommer bedst fra start og allerede efter den første omgang er oppe på 18. pladsen, mens Kasper faldt tilbage på 23. pladsen.
Men som løbet udvikler sig hen over de næste par omgange, så begynder Kasper at vinde terræn, mens David taber placeringer og på 10. omgang smutter Kasper forbi David mens de kæmper om 18. og 19. pladserne.
Efter de 13 omgange som løbet strakte sig over kunne Kasper køre over målstregen som nummer 17, og David som nummer 18 - de to placeringer blev senere til 16. og 17. pladserne, da en af deres kunkurrenter blev idømt en straf.


Kasper Jensen og David Falch byttede pladser på 10. omgang.
(Foto: Motorsporten.dk)

For Ronni bliver DM Finalens første kvalifikationsløb næppe et af dem han med glæde vil tænke tilbage på, for selv om han kørte et fornuftigt løb, og vandt nogle placeringer, så forhindrede mekaniske problemer ham i at fuldføre løbet.
Han måtte stoppe efter 10 omgange med en ødelagt motor, men på det tidspunkt havde han kørt langt nok til at han blev indplaceret på 25. pladsen i løbet - desværre var motoren så stærkt medtaget, at videre deltagelse denne weekend ikke var mulig.


Ronni Jensen mens der var gang i Peugeot 307 raceren.
(Foto: Motorsporten.dk)

De to resterende ARTS kørere, Kasper og David, startede det andet kvalifikationsløb fra 16. og 17. pladserne, lige midt i feltet, hvor kampene altid er hårde og tætte i starterne, og det fik de begge at føle på værst tænkelige måde - de måtte begge se sig ude af løbet allerede på første omgang, efter at være blevet påkørt af den samme lidt for hidsige konkurrent!!

Så der herskede stor travlhed i pitten i pausen før finalen, hvor ARTS mekanikerne på kort tid skulle reparere begge 407 racerne, så de også kunne deltage i finale løbet, og på trods af at Kaspers bil kom meget sent ind i pitten, lykkedes det for dem at få begge biler klar igen.

På grund af at både Kasper og David udgik i det andet kvalifikationsløb, fik de begge startplaceringer i den bagerste del af feltet, 21, og 22. pladserne, til finale løbet der strakte sig over 15 omgange.
Men på grund af at kaspers bil kom så sent ind i pitten, blev han først klar til start da de øvrige biler holdt på startgridden, så han måtte starte finalen fra pitten - og dermed som sidste mand i feltet.

Da feltet første gang passerede målstregen, havde David overtaget 21. pladsen, mens Kasper stadig var sidste mand, men henover de tre næste omgange kæmper begge kørere sig flot op i feltet, og på 6. omgang er David og Kasper på henholdsvis 16. og 18. pladserne, og det på trods af at David havde måtte en tur gennem strafbanen for at have påkørt nogle af de 'flaps' der udgør banemarkeringen, så der var glæde at spore i teamet.


David Falch gav den gas i finale løbet, desværre gav det ikke noget resultat!
(Foto: Motorsporten.dk)

Omgangen efter var det desværre slut for Davids vedkomne, da gearkassen gav op.
Imens Kasper kørte sig op på 16. pladsen, men også her var glæden kort, for på 11. omgang knækker det ene baghjulsophæng.
Begge skader er sandsynligvis følger af påkørslerne i det foregående løb, Kasper har dog nået at køre så langt, at han bliver klasseret som nummer 21 i løbet.


Kasper Jensen udgik med et knækket baghjulsophæng i finale løbet.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Det var bestemt ikke ARTS weekend, man kan næsten ikke være mere uheldige end vi var denne weekend" - udtaler den noget skuffet sportsdirektør Lars Vendelbo - "nu gør vi bilerne klar igen, så vi kan slutte sæsonen af med maner, sidste opgave i år bliver 'Kør med de kendte' i forbindelse med 'Biler for alle 2007' i Messecenter Herning, hvor David skal køre om lørdagen, og Kasper om søndagen. Og så er der ellers bare at se frem til en bedre sæson næste år!"


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • David Falch
  • Kasper Juul Jensen
  • Autoforum Racing Team Silkeborg
  • Jyllandsringen
  • 14/10/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •      ASETEK SIMSPORTS