Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Frydkjær blev sæsonens mest vindende kører

Polo Cup - DK 
15/10/07 

- i VW Polo Cup
Der var nærmest tale om en magtdemonstration fra Nordsjællænderen Kennie Frydkjær Jensen’s side, da årets sidste afdeling af Volkswagen Polo Cup blev afviklet ved Finaleløbet på Jyllands Ringen den forgangne weekend.
 

Inden finalen var det afgjort, at mesterskabet ville gå til Jacob Ludvigsen (Århus) mens der stadig var tæt kamp om de efterfølgende pladser mellem Kennie og Jørn Vestergaard (Esbjerg) med Christoffer Østerby (Virum) og Rasmus Klarskov (Kalundborg) som outsidere.

Inden løbet var Kennie på en spinkel tredjeplads, men kunne med en sejr avancere til andenpladsen – hvis blot Jørn Vestergaard kun blev tre’er...

Kennie gjorde, hvad han skulle ved at sætte hurtigste tid i tidtagningen foran Champ Car-køreren (Champ Car er det amerikanske svar på Formel 1..!) Ronnie Bremer, der deltog i Polo Cup som gæstekører og med netop Jørn Vestergaard på tredjepladsen – 4/10 sekund efter Kennie.

Ud over at være gæstekører, skulle Ronnie Bremer også kommentere løbet direkte fra bilen til Kanal 5, så han blev rykket ned bagest i feltet i selve løbet… Vestergaard skulle derfor starte lige efter Kennie, så der var lagt op til den helt store dyst mellem de to frontrunnere…

Dysten udeblev desværre, da Kennie fik en super start og hurtigt lagde afstand til Vestergaard og resten af feltet og på intet tidspunkt slækkede han på farten og Kennie kunne efter 12 omgange passere det ternede flag som en suveræn vinder – med et forspring på hele 6 sekunder ned til Jørn Vestergaard, der med sin andenplads lige netop snuppede sølvmedaljen for næsen af Kennie.

Undervejs i løbet rev Kennie mere end ét sekund af den eksisterende banerekord for klassen og han kan nu holde vinterpause som indehaver af banerekorden på både Jyllands Ringen og Padborg Park samt som den mest vindende i klassen og bedst placerede ’rookie’ (= nybegynder)…!
Alt-i-alt kan han se tilbage på en debut-sæson, der er gået over forventning og en sæson, hvor Kennie fik sat en tyk streg under, at han hører til blandt landets absolut største motorsportstalenter!


Efter en super flot debut-sæson, har Kennie nu blikket rettet mod næste sæson – ADAC Volkswagen Polo Cup i Tyskland.
(Fotomontage: DDB Synergi)

Om finaleløbet siger Kennie selv: ”Naturligvis ville jeg gerne afslutte sæsonen som jeg startede den, med en sejr, og samtidig gøre mit bedste for at opnå en andenplads i mesterskabet. Men, jeg havde også et mindre udestående med Ronnie Bremer, som jeg lige ville ha’ sat på plads!
Da jeg vandt Padborg Super Prix for godt tre uger siden, kommenterede Ronnie min kørsel lidt kritisk og nedsættende i den direkte transmission på Kanal 5, så da jeg hørte, at han skulle køre som gæstekører ved finalen, tænkte jeg, at jeg lige ville vise ham, hvordan en VW Polo skal køres rundt på Jyllands Ringen…!
Jeg indrømmer gerne, at der allerede under tidtagningen gik lidt race i det fra min side… Jeg nåede op til Ronnie, overhalede ham og kørte fra ham… I slutningen af tidtagningen fik Ronnie sat en tid, der var lidt bedre end min. Da vi vidste, at han alligevel skulle starte bagerst, blev jeg ’kaldt ind’ af mit team – som to’er skulle jeg alligevel starte forrest og så var det bedre at spare på dækkene til selve løbet… Men, jeg følte jeg var ude på en super omgang, så jeg ’kom til’ at overse skiltet med ’IN’ – og satte altså hurtigste tid på sidste omgang af tidtagningen, 1/10 sekund foran Ronnie Bremer..!”

Normalt udløser det ikke ’fidus-bamsen’ når køreren overser eller –hører instrukser fra pitten – men i dette ene tilfælde var skideballen ret begrænset…!

”Under selve løbet havde jeg mest fokus på at få lagt afstand til de øvrige og havde egentlig regnet med, at det ville være Ronnie, der satte bedste tid – når man ligger forrest mangler man nemlig en ’hare’ til at trække én de sidste tiendedele hurtigere rundt på banen, men selvom det ikke var målet lykkedes det mig alligevel at køre hurtigste omgang…!” siger en glad og stolt teenager og slutter: ”Jeg gjorde hvad jeg kunne, men syntes det er helt fair, at det er Jacob og Jørn der får guld og sølv. De har begge været mere stabile sæsonen igennem end jeg har, hvilket i en løbsserie er lige så vigtigt som hurtighed. Med de resultater jeg har opnået, kan jeg kun være tilfreds med min debut-sæson..!”

Vitesse Racing
Kurt Rene Jensen


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Vitesse Racing
  • Jyllandsringen
  • 14/10/07 - Jyllandsringen - Polo Cup - DK
  •