Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Brian blev to

Clio Cup - DK 
16/10/07 

Clio CupAllerede inden DM-finalen var Petter Granlund sikker på sit mesterskab, og dermed var den største spænding taget af kampen om titlerne i Clio Cuppen. Vi ville dog gøre noget for at få lidt fokus, så vi lod rygtet sive, at Petters bil var forsvundet. Dagen efter kunne vi dog berolige venner og bekendte med, at bilen var blevet spottet ved en automaler, og vi mente nok, at den kunne blive klar til løbet.
 

Om lørdagen rullede vi en fuldstændig indhyllet bil ind i teltet og videre op i pitten til træningen. Der var mange kommentarer fra tilskuerne, da 'guldbilen' med de danske og norske flag kom frem i lyset.

Træning og tidtagning forløb uden problemer, så for vores skyld kunne første heat godt gave fundet sted lidt tidligere. Det er trods alt sin sag at køre racerløb i en tusmørke med en bil, hvor den største lyskilde er de rødglødende bremseskiver. Heatet gav ingen afgørelse på andenpladsen, da Brian ikke var med helt i front, og Martin Clausen udgik.

Søndag var der straks meget mere dramatik. Allerede på første omgang var Mike Mathiesen meget aggressiv i sin kørestil. En klar tyvstart fulgt op med en skuldertackling i første sving kulminerede med en direkte påkørsel af Brian i opløbssvinget. Brian parerede men kunne ikke undgå barrieren. Det var ikke nok for Mike, der fortsatte sit angreb og ude på opløbsstrækningen fik sendt Brian tværs over banen og ind i jordvolden. Når man ser det på TV bagefter, så fatter man ikke, at dommerne ikke inddrager hans licens på stedet. Der er officials, ryddere og pressefolk på steder der betragtes som sikre, men som absolut ikke er sikre, når folk går amok på den måde, siger en harmdirrende Peter Faarborg og fortsætter: Den slags kørsel skal have konsekvenser - ellers går sporten fløjten.

Brian fik heldigvis bilen tilbage på banen og begyndte målbevidst at køre sig frem gennem feltet, da han kunne mærke, at bilen ikke havde lidt alvorlig skade. Slutresultatet betød, at han med fire points forspring sikrede sig andenpladsen i mesterskabet.

Men der skulle alligevel dryppes malurt i pokalen. Kort efter finalen kom Jacob Kristensen forbi og bekendtgjorde, at han havde protesteret mod den afgørelse DASU var kommet med tidligere på ugen, og som havde godskrevet Brian fem point, der var blevet frataget efter en åbenlys forkert dom. Brian rystede på hovedet: Jacob er så langt bagud i stillingen, så han får ikke glæde af at tage fem point fra mig. Om jeg bliver nummer to, tre eller fire er ligegyldigt - jeg gik efter førstepladsen, men jeg vil da gå ud og købe en pakke Kleenex og nogle sutter til ham.

Trods de kedelige oplevelser kunne man i teamet glæde sig over et forrygende år. Petter Granlund har vist en helt formidabel form. Ikke blot har han gennemført samtlige heats, men han har scoret points i alle løb - faktisk er hans dårligste resultat en sjetteplads. Det er en suveræn præstation. Brian har også haft et godt år med podiepladser og sin første sejr i Clio Cuppen. Han ville gerne have været længere fremme, men Petter var en hård nød at knække. Med den form Petter har vist i år, så kan man kun bøje sig ærbødigt og ønske ham til liykke. Det er virkelig fortjent, slutter Brian Mikkelsen.

Pro Four Racing

Spider-Web.dk
Jan Gripping

Læs mere om:
  • Petter Granlund
  • Thomas Wulff
  • Pro-Four-Racing
  • Jyllandsringen
  • 14/10/07 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •