Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DTC Cup

Frustrerende DM Finale for Philip Andersen

DTC Cup 
16/10/07 

Det der for Team Essex Development køreren Philip Andersen skulle have været en god DM Finale, hvor han havde gode muligheder for at køre en topplacering hjem i DTC Privat Cuppen, udviklede sig til hans måske meste triste og frustrerende løbsweekend nogen sinde!
 

Philip Andersen viste lige fra bilerne kørte på banen første gang i lørdagens fri træning, at han var virkelig godt kørende denne weekend, han sluttede her med 4. hurtigste tid, kun slået af tre dygtige professionelle kørere - de fire var kun adskilt af 0,197 sekund.


(Foto: Motorsporten.dk)

I den efterfølgende tidtagning var Philip flere gange hurtigste kører, men måtte i de sidste minutter se sig slået af Jan Magnussen med 0,163 sekund, så han her sluttede på 2. pladsen.
I den efterfølgende 'Super Pole' hvor de 12 hurtigste kørere endelig fordeler de forreste startplaceringer mellem sig, gav Philip igen BMW 320si raceren alt hvad den kunne trække, hvilket i dette tilfælde rakte til en fuldt tilfredsstillende 4. plads, igen som den hurtigste af privat kørerne.
Men dommerne idømte Philip en 1 sekunds tidsstraf, for en tidligere forseelse, hvilket rykkede ham tilbage på 10. startplacering!

Søndag formiddag kørte DTC kørerne deres warmup, her sparede Philip på materiellet, og kørte kun for at sikre sig at alt var som det skulle være på BMW'en, det blev her til en 'forsigtig' 15. plads ud af de 29 startende kørere.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det første af kvalifikationsløbene skulle vise sig at blive katastrofalt for Philip, selv om han kørte et flot løb.
Philip fastholdt sin 10 plads på 1. omgang, omgangen efter var han nede på 11. pladsen, men Philip beholdt kampgejsten, og hen over de næste omgange kørte han sig op i feltet igen, så han midt i løbet lå på 9. pladsen og et par omgange senere på 8. pladsen.
Så sker 'katastrofen' en af konkurrenterne 'lukker døren' så hård for Philip for enden af langside, at en kollision er umulig at undgå, Philip sender desværre konkurrenten ud af spillet og taber selv en del tid.
Et par omgange før løbet sluttede havde han dog kørt sig helt op på 6. pladsen igen, en placering som han holdt hen over målstregen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Desværre var Philip blevet idømt en 'stop and go' straf under løbet, for den kontakt der havde været mellem ham og køreren der 'smækkede døren', og den fik Philip ikke afviklet inden det ternede flag faldt, og da han i forvejen havde et 'gult kort' fra det foregående løb, besluttede dommerne at udelukke Philip fra løbet.
Denne beslutning fandt både Philip og teamet meget uretfærdig i forhold til det der var foregået ude på banen, hvorfor man straks ankede straffen, så Philip kunne deltage i det andet kvalifikationsløb.
Desværre kom meddelelsen om hans tilladelse til deltage i løbet så sent, at han ikke kunne nå ud og indtage sin retmæssige startplacering, hvorfor han istedet skulle starte fra pitten, og dermed allersidst.

Igen kørte Philip et fantastisk løb, hvor han efter første omgang var på 22. pladsen, efter 5. omgang på 18. pladsen og 7. omgang på 16. pladsen ud af de 27 kørere der stillede på i det andet kvalifikationsløb.
Men hermed var det ikke slut, for på 10. omgang kørte han sig op på 15. pladsen, som også blev hans resultat i mål - mere end 10 placeringer bedre end han startede, men kan kun drømme om hvad det kunne være blevet til, hvis han havde fået lov til at starte fra sin 8. plads!


(Foto: Motorsporten.dk)

Selve DM Finale løbet startede Philip fra 24 pladsen, og med en flot start var han allerede efter 1. omgang oppe på 19. pladsen, omgangen efter på 17. pladsen og så 16. pladsen, så langt udviklede løbet sig positivt for ham.
Men så blev han påkørt, hvorved han fik beskadiget den ene bagfælg, og videre deltagelse i løbet var ikke længere mulig.

Det blev en både ærgerlig, frustrerende og katastrofal måde at slutte sæsonen på, men det har næsten virket som om det ikke har måtte lykkes for Philip de sidste par løbsweekender.
Trods al 'modstanden' har Philip dog ikke haft tabt modet eller kampgejsen, noget han viste med sin kørsel denne weekend, hvor han trods de hårde odds var blandt de allerhurtigste kørere i klassen.
Desværre betød weekendens skuffende resultater en ringe pointhøst, men alligevel fastholdt han sin 3. plads i DTC Privat Cuppen.

I selve DTC mesterskabet blev det kun til et enkelt point ved DM Finalen, så her sluttede Philip med 112 point, og en samlet 11. plads.

Philip Andersen Presse

Læs mere om:
  • Philip Andersen
  • Team Essex
  • Jyllandsringen
  • 14/10/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •      ASETEK SIMSPORTS