Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom Kristensen ofrede sig i Audi-triumf

DTM 
15/10/07 

DTMTom Kristensen startede fra pole i DTM-finalen på Hockenheim, der blev overværet af et rekord-publikum på sammenlagt 152.000 tilskuere, men selv om han til sidst sluttede på en sjetteplads, var han yderst tilfreds med løbet.
 

”Vi havde som team ét mål i dag, og det var at slutte sæsonen af med et mesterskab. Det lykkedes, idet Mattias Ekström med en tredjeplads foran Mercedes-køreren Bruno Spengler tog titlen. Ekström kom efter løbet og takkede for støtten, og det glæder mig, for i dag kørte jeg ikke efter det bedste resultat for mig selv, men for Audi,” siger Tom Kristensen.


Tom Kristensen (tv.) sluttede DTM-sæsonen med at have en andel i Audis mesterskab, mens Jamie Green vandt finaleløbet på Hockenheim.

Nordjyden tog starten, men da Ekström kort tid efter kom op bag ham, risikerede Kristensen ikke noget og lod svenskeren gå forbi. Herefter udviklede løbet sig til en taktisk affære, hvor Spengler – der skulle slutte to point foran Ekström – satsede alt og tog sit første, obligatoriske pitstop allerede på sjette omgang. For at sikre en buffer mellem Ekström og Spengler sendte Audi omgangen efter Tom K i pit, selv om det ville give danskeren en masse trafik med langsommere biler og koste tid. Operationen lykkedes imidlertid, for netop Kristensen var til sidst i løbet med til at duellere så kraftigt med Spengler, at Ekström kunne holde tredjepladsen. Faktisk ramte danskeren på et tidspunkt Spengler, men det var utilsigtet.

”Vi kørte side om side ned mod Mercedes-tribunen, hvor jeg blev presset ud i siden af Spengler. I indgangen før tribunen kørte jeg over curben, og det gav et returslag, så jeg ramte canadierens bil. Heldigvis skete der ikke noget med nogen af bilerne, og efter løbet var der ingen sure miner fra Mercedes-lejren. Heller ikke for den episode, jeg tidligere i løbet havde med Bernd Schneider. Også her var der kontakt, hvilket medførte en advarsel fra løbskommissærerne, men sammenstødet var i mine øjne nu ikke så voldsomt. Vi kørte hårdt, men fair i dag,” siger Kristensen med adresse til forrige runde i Barcelona, hvor Audi trak alle sine biler i protest mod voldsom Mercedes-kørsel. Den danske Le Mans-legende glæder sig nu en vinterpause, hvor han for alvor kan slippe for de sidste symptomer for sit alvorlige crash i april.

”Hvis jeg skal sammenfatte sæsonen, har den i dag fået en lykkelig afslutning. Min karriere hang i en tynd tråd efter crashet, men jeg har fightet mig tilbage, hvilket personligt har været en enorm sejr for mig. Mine resultater i DTM har siden svinget meget som følge af, at jeg ligesom i dag er blevet brugt taktisk i teamets interesser. Det kan ikke ses på pointtabellen, men jeg føler, jeg har en pæn aktie i årets mesterskab. At jeg så ved siden af kunne slutte af med at køre den hurtigste tid, der nogensinde er præsteret af en DTM-bil på Hockenheim, giver mig en fantastisk ro. Jeg fik vist over for mig selv og eventuelle tvivlere, at jeg stadig har niveauet til at begå mig i en mesterskabskamp. Så jeg glæder mig utroligt til vinterpausen – og lige så meget til at komme i gang igen næste år,” siger Tom Kristensen fra Hockenheim.

Dagens løb blev i øvrigt vundet af Mercedes-køreren Jamie Green, der således vandt sin anden sejr i træk.

Resultat af DTM 2007.
1: Mattias Ekström, Audi 50 point
2: Bruno Spengler, Mercedes 47 point
3: Martin Tomczyk, Audi 40 point
14: Tom Kristensen, Audi 9 point

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Hockenheim
  • 14/10/07 - Hockenheim - DTM
  •