Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

John Nielsen & Team Essex vendte stærkt tilbage

Danish
Touringcar
Challenge 

13/10/07 

Jan Magnussen sat tilbage i titelbestræbelserne efter uheldig Super Pole
Afgørelsen i Danish Touringcar Championship tegner til at blive præcist lige så nervepirrende som forudset.
 

Det er konklusionen efter lørdagens Super Pole-kvalifikation, hvor de tre titelkandidater – John Nielsen, Horsens, Michel Nykjær, Tappernøje, og Jan Magnussen, England – sikrede sig startplaceringer som henholdsvis nummer to, seks og tolv til søndagens første kvalifikationsheat.


(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Tidtagningen og Super Pole-konkurrencen viste, at Team Essex er vendt stærkt tilbage på deres traditionelle pladser forrest i feltet. Udover John Nielsens andenplads sikrede den afgående mester Casper Elgaard, Århus, sig pole position, mens Team Essex Developments Philip Andersen, Risskov, var fjerdehurtigst – et resultat, der dog bliver konverteret til en startposition som nummer ti til søndagens første heat grundet en straf fra Padborg Park.

”Padborg er glemt nu. Det er lækkert, at tingene nu kører igen, men hvorfor der er denne forskel til Padborg, kan jeg ikke forklare, men det er også lige meget nu,” sagde en glad John Nielsen, der er den kører, som har de hårdeste odds i mesterskabskampen.

”Jeg var lidt nervøs i den første sektor. Jeg sagde til mig selv, da jeg havde kørt den første sektor Kør nu din gamle idiot, for bilen kører fint, men jeg var nervøs specielt efter Padborg. Dette her er en stor lettelse. Nu er vi på det plan, hvor vi hører til.”

Var John Nielsen glad for sin Super Pole, så var Jan Magnussen det langt fra. Efter at have været hurtigste mand i tidtagningen endte han som tolvte og sidste mand i Super Pole-konkurrencen.

”Min omgang var langt fra Super,” sagde køreren på andenpladsen i mesterskabet. ”Jeg taber bagenden på bilen mellem sving 1 og 2, og jeg ryger ud i alt det løse og kører i yderbanen og samler snavs op. Det havde jeg stadig på dækkene, da jeg kom ind i hesteskoen.”

Nogenlunde midt i mellem de to titelkandidater i startopstillingen til søndagens første løb kommer den tredje titelkandidat til at starte. Det er Michel Nykjær, der også er den af de tre kørere, som har mest succesballast i sin bil.

”Det tager hårdt med 50 kg her på Jyllandsringen, så det er måske lidt en BMW-bane i denne her weekend,” lyder kommentaren til resultatet fra sydsjællænderen.

”Vi kæmper lidt med bilen og prøver at lave noget om, men jeg kikker også på John og Magnussen, som er mine værste konkurrenter. Magnussen blev tolver, og det er jo perfekt for mig, og John skal starte toer. Det er ikke så godt, men han er heldigvis langt efter mig i pointene. Vi må se, hvordan det går i morgen.”

Morten Alstrup


Se også:
Tidtagning
Super Pole
Læs mere om:
  • 14/10/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her    ASETEK SIMSPORTS