Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Kristensen på pole efter banerekord

DTM 
13/10/07 

DTMIngen aner, hvor pokker Tom Kristensen hentede ressourcerne fra til at besejre Hockenheim, da han lørdag sikrede sig startposition ét til årets finaleløb i DTM-serien.
 

For under et halvt år siden crashede den danske Le Mans-helt voldsomt på samme bane og var tæt på at miste livet. Han kæmper stadig for at komme op på den samme fysiske form, ligesom han stadig får intensive behandlinger for hovedpine efter en påkørsel med en kraft på 65 g. Den efterfølgende hjernerystelse kandiderer stadig til Guinness’ rekordbog som den største i moderne tid.


(Foto: Audi Motorsport)

Lørdagens pole-tid var ny banerekord og sættes yderligere i relief af, at Tom Kristensen siden sit comeback i juni har været forsøgskanin for sine mesterskabskolleger i Audi-teamet. Således brugte han hele fredagens træning til at lede efter alternative opsætninger, som måske kunne hjælpe hans teamkolleger Mattias Ekström og Martin Tomczyk i titel-kampen. Da disse ideer ikke virkede, fik Kristensen først lørdag mulighed for at køre sin bil med en fornuftig opsætning.

”Det har været dejligt at få en bil, der i dag kunne styres de sidste millimeter ude på grænserne. Allerede i første kvalifikationsdel var det nok til en placering helt i top, hvorpå vi ændrede lidt på hjulvinklen på højre forhjul. Det hjalp yderligere en smule, hvorpå vi tog lidt af trykket ud i alle fire dæk. Det var den rigtige formel til hurtigste tid i anden kvalifikationsdel, så derfor ændrede vi ikke noget til tredje kvalifikationsdel. Her satte jeg pole-tiden i første forsøg, og den blev så heldigvis stående sessionen ud,” siger Tom Kristensen.


(Foto: Audi Motorsport)

Selv om danskeren således står stærkt før søndagens løb, har han stadig en vigtig warm-up før løbet.

”Det er én ting at køre hurtigt over en enkelt omgang. Jeg mangler stadig at prøve bilen med den rigtige opsætning i løbstrim, men forhåbentlig holder det tørvejr søndag formiddag, så jeg kan få dette vigtige input med. Herefter er det for Audi bare om at sikre sig dels sejren, dels sikre, at enten Ekström eller Tomczyk tager titlen. Begge klarede sig i kvalifikationen bedre end Mercedes’ eneste titelkandidat, Bruno Spengler. Det ser godt ud for os, og lykkes alting søndag, vil vi alle have glemt forrige runde på Barcelona, hvor der gik lidt for meget stock car i mesterskabet,” siger Kristensen.

For tre uger siden trak Audi alle sine biler ud af afdelingen i Barcelona, efter at alle mærkets topkørere var blevet ramt af Mercedes-konkurrenter.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Se også:
Kvalifikation
Læs alt om DTM løbet på Hockenheim her.
Læs mere om:
  • 14/10/07 - Hockenheim - DTM
  •