Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Spændingen er intakt

Special Saloon 
10/10/07 

Efter tre hårde heats kan både Ellmies og Klostermann vinde Gruppe 1
Det var en tåget weekend på Padborg Park, da Special Saloon Car sammen med Ferrari Scandinavia Challenge afholdt tre afdelinger af mesterskabet. Både lørdag og søndag formiddag var banen så hårdt ramt af tåge, at man måtte ændre tidsplanen.
 

Der var desværre en række afbud til weekenden, blandt andet blev Gunnar Larsen hjemme på værkstedet med sin Ford Sierra Cosworth. Niels Ole Andersen blev i sengen og passede det brækkede ben, der kostede ham muligheden for 2. pladsen i gruppe 2. Til gengæld kom Jesper Vestergaard endelig på banen med sin Alfa Romeo 155 Q4, og hans bror Jacob kørte familie-teamets Lotus Elise med Honda Vtech-motor. Jesper Ternvalt og Tom Pedersen brugte weekenden som træning forud for det sidste DTC-løb, der køres i den kommende weekend.


Endelig fik Jesper Vestergaard sin Alfa på banen!
(Foto: Spider-Web.dk)

I tidtagningen havde Michael Klostermann god fart i sin bil, og da Lars Schönemann fik frataget sin bedste tid pga. overhaling i gul flagzone, fik Michael pole position til 1. heat. John Hansen, der stillede op med sin Seat Leon Supercopa, kvalificerede sig på en 4. plads, kun 3/10 sekund efter Klostermann.


Christian Vejby i sin nye BMW 320i.
(Foto: Spider-Web.dk)

Lørdag eftermiddag gik for de flestes vedkommende med at se på 4-timers race i DEC, men en række af klassens kørere stillede op i løbet. Brødrene Klostermann stillede som vanligt op sammen med Kurt Thiim i Claus' SSC-bil, men desværre for Claus, udgik bilen efter allerede halvanden time med en defekt kobling. Hele aftenen blev der arbejdet for at finde et nyt udrykkerleje til bilen, men inden midnat var alle muligheder for reparation forsvundet, og Claus måtte se muligheden for en 2. plads i gruppe 2 forsvinde ud i luften. Også Martin Marrill stillede op til løbet. Sammen med Christoffer Nygaard kørte han de fire timer i en Renault Clio Cup-racer.

Kørerne er overbevisende dygtige til at passe på hinanden når starten går. Ikke i et eneste heat blev der lavet buler, selvom pladsen var trang i de første par sving. Det flotteste race blev leveret af Klaus Ellmies og Michael Klostermann. De to kæmper om mesterskabet i gruppe 1, og ingen af kørerne var indstillede på at skulle blive nummer 2, så der blev arbejdet hårdt bag rattet i de to tyske racere.


I 3. heat lykkedes det Michael Klostermann at holde Klaus Ellmies bag sig.
(Foto: Spider-Web.dk)

Lars Schönemann er ellers kendt for sin perfektionisme bag rattet, men i 2. heat kiksede det for ham: "Jeg syntes at udstødningen skød for meget, så jeg snakkede med min mekaniker over intercom'en mens jeg kørte ned ad langsiden, og så glemte jeg vist at ramme bremsepunktet" fortæller Lars med en smule skam i stemmen. Han fik dog bremset bilen ned og kørt over målstregen på førstepladsen, men selvtilliden fik vist et knæk af oplevelsen...


Schönemann kiksede en nedbremsning og kvittede med røgslør.
(Foto: Spider-Web.dk)

I 3. heat startede Jørgen Hansen på 2. pladsen efter Lars Schönemann. Bag ham lå Ellmies og Klostermann, og deres indbyrdes kamp gav feltets ældste kører chancen for at køre sin 2. plads hjem i ro og mag.

Anders Vogt, den 18 år gamle debutant, der på sit SU-budget deltager med sin BMW Cosworth, havde en mareridts-weekend. I lørdagens træning ramte han et fedtet spor under nedbremsningen efter langsiden og påkørte Jørgen Hansens BMW M3. Jørgens BMW var ikke voldsomt skadet, men den hjemmebyggede BMW Cosworth var ret medtaget i fronten. Det tog Anders og hans mekaniker hele eftermiddagen og aftenen at få bygget fronten sammen til noget brugbart, men så var han også klar til søndagens løb. "Det lyder ikke voldsomt, men jeg håber virkelig at gennemføre et løb denne gang" sagde han inden søndagens løb gik igang. Det lykkedes da også i 3. heat, efter at have haft problemer med motoren i de to foregående heats. Nu bliver der arbejdet på værkstedet for at få bilen lavet i stand igen, og over vinteren håber Anders at få styr på de fejl, der er blevet observeret på bilen.


Der er garanteret hårde kampe mellem Ellmies og Klostermann i næste weekend på Jyllands-Ringen.
(Foto: Spider-Web.dk)

Med to heatsejre til Klaus Ellmies og en enkelt til Michael Klostermann, er spændingen omkring gruppe 1-mesterskabet stadig intakt. Og mon ikke der bliver noget at se på for tilskuerne i den kommende weekend, når mesterskabet bliver afgjort på Jyllands-Ringen?

Spider-Web.dk
Kim Gripping

Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 07/10/07 - Padborg Park - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her