Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car - Gruppe 2

Bilen er blevet hurtig, jeg ved bare ikke hvorfor

Special Saloon Car
Gruppe 2 

10/10/07 

- Jørgen Hansen
Jørgen ”Gamle” Hansen aftvinger stadig respekt fra sine yngre medkørere i Special Saloon Car. I weekendens løb på Padborg Park kunne man for hver gang bilen var på banen måle et fald i tiden.
 

”Jeg er ikke helt sikker på, hvor det er jeg har hentet tiden”, siger Jørgen med et glimt i øjet, så han nu nok en ide om det, ”men jeg har fået mere styr på bagvognen, så den ikke kører så skråtlæns mere.”


Tæt tåge til tidtagningen.
(Foto: Spider-Web.dk)

Dagen var ellers begyndt med tæt tåge, som umuliggjorde tidtagningen. Løbsledelsen lod fra starten bilerne køre efter Safety Car i håb om, at sigtbarheden ville blive bedre, men det skete ikke. Mange valgte derfor at køre ind efter en halv snes minutter og afvente situationen fra pitten. Med 13 minutter tilbage blev der givet grønt flag, og dermed begyndte kampen for at få en fri omgang. Første heat skulle køres inden frokost, men igen drillede tågen, så starten blev udsat.

Der var ingen tvivl om retningen for Jørgen, da starten gik. I første heat blev det til en beskeden forbedring fra startplads syv til en sjetteplads, men med fjerdehurtigste tid og dermed start fra anden række ved siden af Michael Klostermann og foran John Hansens stærke Seat Leon Supercopa var tonen slået an.


Fuld fart gennem svinget.
(Foto: Spider-Web.dk)

I andet heat gik det for alvor hurtigt for Jørgen, som avancerede til fjerdepladsen og samtidig satte tredjebedste tid foran Michael Klostermann, der dog besatte tredjepladsen. Starten på heatet blev imødeset med en del spænding, fordi mørke skyer trak op og kolde vindstød gav forudanelser om regn

Var regnen kommet, kunne den have udløst det helt store kaos. På grund af afviklingen af Ferrari Challenge havde man besluttet, at steroid-FIAT’erne skulle bruge den normale pit, mens SSC reelt ikke havde en pit. Et eventuelt dækskifte var i realiteten umuligt, da pitmandskabet med udstyret stod på flyvepladsen, og pitten var fyldt med Ferrarier.

Tredje heat fandt sted i flot vejr med solskin. Efter en start uden uheld måtte man hurtigt have Safety Car på banen efter en afkørsel i Big Mag. Da løbet skulle gives fri, valgte den førende Lars Schönemann at lade Safety Car forsvinde ud i horisonten, mens han selv rullede videre i tomgang med feltet bag sig. Allerede på næste omgang var der brug for Safety Car igen, da Jens Sørensen kom udenfor banen. Der blev hurtigt ryddet op, men denne gang valgte Schönemann at træde pedalen i bund og efterlod hele flokken anført af Jørgen midt på langsiden.


Jørgen Hansen på skamlen.
(Foto: Spider-Web.dk)

Det blev en god weekend med blomster og sølvtøj, men måske endnu vigtigere en bil, der for alvor begynder at vise tænder. Nu skal der nusses lidt om bilen inden det i næste weekend går løs til DM-finalen på Jyllands-Ringen.

Hansen Racing

Spider-Web.dk
Kim Gripping

Læs mere om:
  • Jørgen 'Gamle' Hansen
  • Hansen Racing
  • Padborg Park
  • 07/10/07 - Padborg Park - Special Saloon
  •