Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

To parter begik fejl

Formel 1 
09/10/07 

Da Lewis Hamilton kørte i pit med totalt nedslidte dæk, var det for sent. Alt for sent fordi han endte i fangsandet lige før pittet. Hvis skyld var det?
 

McLaren teamet og Lewis Hamilton satsede i det kinesiske Grand Prix. Det meget omskiftelige vejr, krydret med diverse forkerte forudsigelser af vejret, gjorde at man i teamet satsede - og tabte.

Da Lewis Hamilton efter lang tids kørsel på de samme dæk, spurgte teamet om ikke snart det var tid at skifte, fik han det svar at man havde besluttet at lade ham blive ude lidt længere. En fatal fejl, for ikke længe efter kom der først en hvid plet på det ene af Lewis Hamiltons bagdæk. Den udviklede sig efterhånden til at være en hvid stribe hele vejen rundt om dækket. Først da kaldte teamet Lewis Hamilton ind.

Men her gik det så galt for Lewis Hamilton. Han fik ikke bremset nok ned og da vedhængsevnen i dækket allerede var reduceret til næsten nul, så "tabte" han slet og ret bilen på ind til pittet. Ude af løbet og en bet til både Lewis Hamilton og McLaren teamet. Istedet kunne Fernando Alonso bringe sig tættere på i mesterskabet. En kamp der kunne have været afgjort i Kina, men som heldigvis først finder sin afgørelse i Brasilien i årets sidste Grand Prix. 3 kørere kan vinde titlen.

Lewis Hamilton begik en fejl ved at køre for stærkt på vej ind i pittet, men også teamet begik en fejl. McLaren direktøren Martin Whitmarsh har til ITV udtalt - og erkendt - at teamet besluttede at lade Lewis Hamilton blive ude så læge som overhovedet muligt.
"Vi ønskede ikke at han kom ind og fik de forkerte dæk på."

En beslutning der kom til at koste Lewis Hamilton dyrt. Nu kan alle kun vente på en afgørelse i Brasilien. Og her kan taktikken blive afgørende. 7 points adskiller de 3 kørere som har en chance for at vinde mesterskabet, nemlig Lewis Hamilton, Fernando Alonso og Kimi Raikkonen.

Dons

Læs mere om:
  • Lewis Hamilton
  • McLaren Formula 1
  • Shanghai
  • 07/10/07 - Shanghai - Formel 1 - FIA F1
  •