Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen OK efter voldsom ulykke

ALMS 
07/10/07 

American Le Mans SeriesRamte betonmur med 180 km/t
Jan Magnussen er OK efter en voldsom ulykke kort efter starten på Petit Le Mans, der lørdag aften og natten til søndag, dansk tid, bliver afviklet på Road Atlanta i USA.
 

Ulykken indtraf kun 15 omgange inde i det 10 timer lange løb, på et tidspunkt hvor Jan Magnussen førte GT1 klassen.
Jan Magnussen havde fra anden startposition lavet en fantastisk start i sin Corvette C6.R og overhalet Maserati'en, der startede fra Pole Position i GT1 klassen.
Han havde åbnet et godt forspring, da ulykken skete i sving 4, et hurtigt sving med meget lille afkørselsareal. Jan Magnussen ramte betonmuren hårdt og blev efterfølgende tjekket af løbslægen.

"Det var vildt. Teamet kan se, at jeg ramte muren med 112 mph (180 km/t - red.)" fortæller Jan Magnussen fra Road Atlanta. "Jeg er øm i mine ribben, i nakken og mine arme. Jeg har fået en stor bule i hovedet, højst sandsynligt fra hjelmen som ramte rattet. Ratstammen kollapsede og jeg fik det skubbet i maven og i hovedet.
Jeg bliver ramt af Bryan Herta på vej ind i sving 4, nok et af de værste steder på banen. Der er næsten ingen afkørsel og jeg bliver sendt af banen i en vinkel, der gør, at jeg rammer betonmuren i en vinkel på næsten 90 grader. Det tager næsten ingen energi ud af bilen, så den bliver sendt op i luften og jeg var næsten sikker på, at jeg ville lande på taget.

Gavin så det sidste af uheldet og han så kun bunden på bilen oppe i luften og var sikker på, at jeg var på vej udover hegnet!
Bilen er fuldstændig færdig, så der skal bygges en ny til løbet om 14 dage. Det var drønærgeligt. Bilen kørte fantastisk og vi fik vist, at vi var de stærkeste i løbet.
Gavin i den anden Corvette og Maseratien kunne ikke følge med, så det så godt ud. Bryan Herta har været forbi og har fuldstændig taget skylden for ulykken og var rigtig ked af det. Men sådan er det. Jeg er glad for, at jeg efter omstændighederne har det godt, selvom jeg godt er klar over, at kroppen sikkert er øm, sort og blå i morgen".


En meget hårdt medtaget bil
(Foto: Christina Bergdahl)


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Road Atlanta
  • 06/10/07 - Road Atlanta - ALMS
  •