Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Rent dansk Le Mans team anno 2008

Le Mans 
05/10/07 

Le MansIdag blev et rent dansk Le Mans team præsenteret i Bella Centret. Teamet føres an af Juan Barazzi, som bliver flankeret af Thorkild Thyrring og Kurt Thiim, begge med stor erfaring både i Le Mans Series løb, samt i selve 24-timers løbet på Le Mans.
 


Thorkild Thyrring (tv), Juan Barazi og Kurt Thiim (th).
(Foto: Motorsporten.dk)

Det er teamet vi næste år kommer til at se i LMP2 klassen, både i Le Mans Series (LMS), samt på Le Mans midt i juni 2008. Teamet har store ambitioner om lave gode resultater begge steder.

Kulturminister Brian Mikkelsen var også gæst ved præsentationen, og han udtrykte sit håb og ønske om, at samarbejdet vil bære frugt, ligesom han var begejstret for at få lov til at sidde i Barazi Epsilon teamets Zytek LMP2 racer.


Brian Mikkelsen prøvesad Le Mans raceren, som han her får en instruktion i af Juan Barazi.
(Foto: Motorsporten.dk)

Ud over præsentation af denne rent danske satsning, blev en helt uddannelse også offentliggjort. Barazi Epsilon-teamet, der er bosiddende i Techno Parc på Le Mans, har sammen med regionen Le Mans givet mulighed for en international Masters Degree. Denne uddannelse vil blive tilbudt universiteter i Europa.

Undervisningsminister Bertel Haarder gæstede også arrangementet kort, han var glad for at Barazzi ud over det sportslige, også formår at tænke på den uddannelsesmæssige fremtid.


Bertel Haarder.
(Foto: Motorsporten.dk)

Ministeren fortalte også, at han er glad for at Danmark som et ikke bilproducerende land, kan bidrage med en masse know-how, og sørger for at flere måske kan leve en drøm ud ved at uddanne sig til race ingeniør.


Barazi Epsilon teamets Zytek racer.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det der fyldte mest, var selvfølgeligt bilen der er en Zytek LMP2 racer, alle tre kører udtrykker stor tilfredshed med både bilen og med der håb om gode resultater i 2008.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Juan Barazi
  • Kurt Thiim
  • Barazi-Epsilon
  • Le Mans
  •