Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Stadig spænding i feltet

Special Saloon 
05/10/07 

Selvom den første SSC-mester anno 2007 er fundet, er spændingen i årets Special Saloon Car-felt ikke væk endnu. Lars Schönemann er sikker vinder i gruppe 2, men alle andre placeringer er endnu ikke sikre, så der bliver med garanti gået til stålet i denne weekend, hvor der i øvrigt køres hele 3 løb i klassen.
 

Den 18-årige gymnasieelev, Anders Vogt fra Ranum, stiller igen op med de sidste to måneders S.U. i lommen. Indtil videre har han døjet med ustabile leverandører, men man kan håbe at den unge kører snart har fået den specielle BMW Cosworth til at køre helt som den skal. Bilen i sig selv er i hvert fald en rigtig Special Saloon Car. BMW E30 karosse med BREDE glasfiberskærme og Ford Cosworth motor – naturligvis med meget brede hjul.

Sidste års vinder af gruppe 2, Jens Ole Mathiesen, stiller for første gang i år op med sin BMW M3, men en endnu mere spændende bil dukker også op på den sønderjyske asfalt. John Hansen, der midt i denne sæson droppede DTC til fordel for den tyske Seat Leon Supercopa, har taget sin Seat-racer på traileren og stiller op i gruppe 2.

Christian Vejby, der debuterede med sin VW Golf IV ex-DTC, har overtaget Kim Morgan’s gamle BMW E46, og det bliver spændende at se om baghjulstrækket passer ham bedre.


Nu bliver Golf’en skiftet ud med en BMW – passer den bedre til Christian Vejby’s kørestil?
(Foto: Spider-Web.dk)

Niels Ole Andersen er ærgerlig. Efter at have fået bygget en 3,2 liters E46-motor til sin BMW M3 E36, eksploderede motoren i 2. heat til Grand Prix Danmark, og den måtte bygges om hos Stentved Motorsport på Fyn. Men netop som motoren kom hjem fra ombygning, styrtede Niels Ole på en ATV og pådrog sig et dobbelt benbrud. Det koster ham mindst 6 uger i sengen - og chancerne for en podieplacering i gruppe 2.

Mens Kim Morgan pønser på at køre DTC med sin ex-Legarth BMW 320, mangler vi stadig at se Jesper Vestergaards Alfa 155 Q4 og Peter Vesti’s Toyota Supra på banen. Rygter vil vide, at der bliver arbejdet i døgndrift for at få Supra’en klar til finalen, mens der stadig mangler stumper til den italienske racer. Og næste års projekter er så småt begyndt at se dagens lys - mon ikke, vi snart får lov til at snuse til dem?


Der er garanti for tætte dueller, når SSC kører på Padborg Park i weekenden.
(Foto: Spider-Web.dk)

Men én ting er sikker - den kommende weekend bliver fyldt med godt race på Padborg Park. Og for at det ikke skal være løgn, kan klassen opleves igen i næste weekend på FDM Jyllands-Ringen til DM-Finalen, hvor DTC og support-klasser også kører.

Special Saloon Car

Spider-Web.dk
Kim Gripping

Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 07/10/07 - Padborg Park - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her