Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamiltons sejr i Japan undersøges

Formel 1 
05/10/07 

Det kom frem torsdag at stewards i det japanske sammen med repræsentanter fra FIA vil undersøge Lewis Hamiltons kørsel i det japanske Grand Prix. Især en episode efter sikkerhedsbilen er i fokus.
 

Lewis Hamilton kan risikere at miste sin sejr i Japans Grand Prix eller måske mere muligt - at få deklasseret sin startposition i det kommende kinesiske Grand Prix.

Årsagen er den at der bl.a. på den kendte You Tube hjemmeside er dukket et videoklip op, som viser en ret uhensigtsmæssig kørsel fra Lewis Hamiltons side. Faktisk har FOM - Formula One Management - krævet klippet fjernet fra You Tube. Dette skete også, men der gik ikke lang tid før en anden kopi dukkede op.

Det som ligger til grund for undersøgelsen er, efter at videoklippet er kommet frem og stewards er gjort opmærksom på det, at Lewis Hamiltons kørsel efter sikkerhedsbilen er alt andet end normal. Eksempelvis er han ved at overhale sikkerhedsbilen, ligesom han svinger fra side til side og laver start og bremseøvelser. Angiveligt skulle en af disse "øvelser" have foranlediget at Sebastian Vettel kørte op bag i Mark Webber. Og det er især denne hændelse og hvad der gik forud for denne, som stewards vil undersøge.

Flere kørere har besværet sig offentligt over Lewis Hamiltons mystiske kørsel. Mark Webber, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Nick Heidfeld og Jenson Button samt Franz Tost har alle offentligt beklaget sig over Lewis Hamiltons kørsel. Ikke alle er kommet med lige pæne ord om englænderens kørsel. I hvert fald vil man - ifølge en talskvinde fra FIA - indkalde Lewis Hamilton til et møde hvorefter at der i løbet af fredagen - kinesisk tid - vil fremkomme en afgørelse og officiel meddelelse om en evt. straf til Lewis Hamilton.

Se videoklippet her.

Dons

Læs mere om:
  • Lewis Hamilton
  •      D4 Enterprise Solutions