Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kasper Nyman holder begge ben i mulden

DM Rally 
09/10/07 

Kasper Nyman Andersen sluttede lørdagens rally få kilometer før mål på sidste prøve ude på en pløjemark. Det var fra en flot placering i top 10 – den bedste placering endnu for teamet i DM-sammenhæng.
 

Kasper Nyman og co-driver Claus Kammersgaard havde ellers en fantastisk dag. De lagde ud fra morgen stunden i samme høje tempo som de sluttede i på Bornholm og det holdt hele dagen. ”Det var et fantastisk løb for os” fortæller co-driver Claus Kammersgaard. ”Vejret var meget ustadigt men det hele kørte bare så godt for os. Selv om vi kørte stærkt havde vi hele tiden styr på tingene og bilen kørte helt problemfrit, - ja, altså til det sluttede ude på marken”.


(Foto: Vivi Byrnel)

”Det var i slutningen af prøve 8 at det gik galt” beretter Claus. ”Vi havde kørt samme prøve én gang før, nemlig som prøve 6, så vi kendte prøven godt. Første gennemkørsel var dog i tørvejr og lige som vi skulle starte på prøven anden gang, åbnede himlen sluserne og det begyndte at regne kraftigt. Vi havde et godt flow i bilen og vi kom til en top få kilometer før mål, - efter toppen skal vi højre – vi ved vi skal passe på og helst ikke komme for langt ud i svinget, da der er vand i selve svinget. Kasper bremser på toppen og det giver lige lidt uro i bilen og den slog 2-3 slag med bagenden og så gik det ellers ud over marken”, husker Claus.
”Vi havde kørt i et meget højt tempo hele dagen og vi kunne egentlig godt slappe lidt af på de sidste prøver, - men det er meget svært at køre defensivt. Der kommer urytme i bilen og så sluttede det altså”. ”Der var ingen skade på bilen, men vi sad uhjælpeligt fast i det klistrede mudder og måtte desværre udgå.”

Bilen holdt ret langt ude på marken og bondemanden som ejede marken forsøgte at hjælpe med en traktor, - men den stod alt for godt fast i mulden. Teamet måtte vente til godt ud på aftenen inden Falck kom og trak den ud på almindelig vej igen. ”Vi var dog både kolde og våde og meget snavsede efter at have fået bilen trukket ud” fortæller Claus videre. ”Landmanden hvis mark vi holdt på, var dog yderst behjælpelig og han havde lagt aviser ud på gulvet så vi kunne blive vasket og få tørt tøj på inden vi begyndte hjemturen, - det skal han have mange tak for”.

At det var gået rigtig godt for teamet viser hans placering da han udgik, - nemlig helt i top-10. Det er slutresultatet efter en dag, hvor Kasper Nyman havde kørt utrolig stærkt og reelt meget sikkert i det ellers meget ustadige efterårsvejr. Der var mange afkørsler i lørdagens rally, - rallykørerne nærmer sig afslutningen på sæsonen og skal lige køre en god placering hjem i mesterskabssammenhæng, så de satser og kører måske stærkere end vejret tillod. Heldigvis var der ikke materiel skade. Kasper Nyman og hans team kan dog nøjes med at bruge et par dage på at vaske bilen, - den trænger kraftigt til det.

Rallyfinalen køres hjemme i Kasper Nyman’s baghave, - nemlig i og omkring Bramming, så her skal det endelige slag kæmpes for at få kørt en god placering hjem i den samlede DM-stilling.

Resultatet af Rally Odder Avis

1. Morten Karl/Niels Jørgen Iversen Svenstrup/Løgstrup
Mitsubishi Lancer Evo 8 57.39.133

2. Christian Jensen/Søren Tøndborg Ans/Kjellerup
Subaru Impreza WRX 58.51.589

3. Karl Åge Jensen/Freddy Pedersen Rødkærsbro/Kjellerup
Subaru Impreza WRX 59.15,697

Vivi Byrnel

Læs mere om:
  • Aarhus
  • 29/09/07 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: