6 danske kørere til ETC Cup-finalen

ETC Cup
06/10/07

- den 27. og 28. oktober i Italien
Listen over danske kørere der vil deltage i den tredje 'FIA European Touring Car Cup' på Adria banen, vokser hele tiden, og på nuværende tidspunkt har 6 af deltagerne i dette års Danish Touringcar Championship meldt sig til arrangementet i Italien.

De første der 'kom på banen' var Chevrolet kørerne Henrik Lundgaard og Pontus Mörth, der hurtigt fik følgeskab af Michel Nykjær med sin SEAT Leon.

Poulsen Motorsport har siden meddelt at de stiller op til ETC Cup løbet, i første omgang med Kristian Poulsen selv, men de forsøger også at skaffe grundlagt til at dette års super debutant Nicki Thiim kan deltage med teamets BMW 320si racer.

Nyeste skud på stammen er Hartmann Racing køreren Jens Møller med sin Honda Accord.

ETC Cup-finalen finalen er et 'mesterskab' mellem alle Super2000 kørerne fra de nationale mesterskaber, mens deltagerne fra World Touring Car Championship serien ikke må stille op.
Deltagerne deles i to grupper, der dog er på banen samtidig, men som bliver premieret hvert for sig:
A - FIA Drivers’ European Touring Car Cup S2000
B - F IA Drivers’ European Touring Car Cup Super Production

Udover deltagerne fra Danmark (DTC serien) kommer der kørere fra de nationale mesterskaber i Tyskland, Italien, England, Sverige, Finland, Portugal, Estland, Letland, Litauen samt Rusland.

Selve løbet på den 2072 meter lange Adria International Raceway, der ligger cirka 50 kilometer syd for Venedi, vil blive afviklet efter følgende format:

Race 2 - 25 omgange - 50 kilometer

Startopstilling til første løb ifølge tiderne fra kvalifikationen, startopstilling til andet løb ifølge resultatet af første løb, dog med de 8 bedst placerede kørere i omvendt rækkefølge på startgridden.

Der gives point efter følgende skala i begge løb, og det er den samlede pointsum der tæller til ETC Cup'en: