Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 1 på ud på nye baner

Formel 1 
06/10/07 

Allerede i den kommende sæson skal Formel 1 feltet køre på de to første nye baner. Først blev gadebanen i Valencia godkendt, og nu er også gadebanen i Singapore godkendt, men derudover er der også flere nye baner på vej.
 

Mens ruten rundt i havnekvarteret i Valencia i syd Spanien tidligt på året blev godkendt, så var det først i sidste uge at gadebanen i Singapore fik sin Formel 1 godkendelse - dermed er banen klar til at modtage Formel 1 feltet i 2008.

Banen bliver 5,119 kilometer lang, og indeholder ikke mindre end 24 sving!
Løbsdistancen er sat til 61 omgange, hvilket giver en samlet løbslængde på 312,259 kilometer.

Singapore var også blevet udset til at skulle være vært for det første aften-/natløb i Formel 1 seriens historie, men denne tilladelse er ikke blevet givet endnu.
Det skal først undersøges om det er muligt at belyse banen tilstrækkeligt, til at det er sikkert at afvikle Formel 1 løbet om aftenen/natten, med tanke på at arrangørerne regner med at bilerne når op over 320 km/t. på Raffles Boulevard.

Samtidig forlyder det at Polen er interesseret i at afholde Formel 1 Grand Prix løb i fremtiden.
Interessen for Formel 1 er stødt stigende i Polen, ikke mindst fordi polaken Robert Kubica klarer sig så godt hos BMW Sauber teamet i år.

Der har aldrig tidligere været kørt Formel 1 løb i Polen, men nu forlyder det at man er klar med et 285 millioner Dollars stort projekt, der skal munde ud i en 5,7 kilometer lang bane ved havne byen Gdansk.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Marina Bay Street Circuit
  •