Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Morten Karl DM-vinder

DM Rally 
01/10/07 

- med hattrick i Rally Odder Avis
Sæsonens fjerde sejr afgjorde Danmarksmesterskabet i rally før tid.
Morten Karl, Svenstrup, og co-driveren Niels Jørgen Iversen, Løgstrup, sikrede sig en meget overbevisende sejr i lørdagens Rally Odder Avis, og da det samtidig var nordjydens fjerde sejr i træk i denne sæson, var Danmarksmesterskabet i rally samtidig i hus, selv om der endnu resterer en afdeling af årets løbsserie.
 

Makkerparret i den hvide Mitsubishi Lancer Evo 8 med startnummer et levede op til favoritværdigheden ved på den første af dagens i alt otte hastighedsprøver at køre tre sekunder hurtigere end Karl Åge Jensen/Freddy Pedersen, Rødkærsbro/Kjellerup. Herefter fortsatte Morten Karl/Niels Jørgen Iversen med at lægge afstand til konkurrenterne, så deres forspring i mål efter 110 km hastighedsprøver var 1 minut og 12 sekunder.


Morten Karl, Svenstrup, mestrede det omskiftelige efterårsvejr til fulde, og sikrede sig med sejren i Rally Odder Avis Danmarksmesterskabet i rally.
(Foto: Morten Alstrup)

Var der ingen tvivl om Morten Karls tredje sejr ud af tre mulige i Rally Odder Avis, så var der en hård og tæt kamp om andenpladsen blandt tre af feltets Subaru Impreza WRX-kørere. Inden sidste hastighedsprøve havde Christian Jensen/Søren Tøndborg, Ans/Kjellerup, henholdsvis 19 og 26 sekunders forspring til Max Christensen/Michael Kanstrup, Svenstrup/Aalborg, og Karl Åge Jensen/Freddy Pedersen. Mens det lykkedes Christian Jensen/Søren Tøndborg at holde fast i andenpladsen, så kørte Max Christensen/Søren Tøndborg så stærkt i deres bestræbelser på at holde fast i deres placering, at de rullede ud af løbet kort før mål med det resultat, at Karl Åge Jensen/Freddy Pedersen avancerede til tredjepladsen.

Det omskiftelige vejr favoriserede de hurtigste firhjulstrukne biler, men det lykkedes faktisk flere af feltets tohjulstrukne biler at blande sig i topstriden. De nu tidligere Danmarksmestre Ib Kragh/Karsten Isaksen, Juelsminde/Egtved, kørt sig således ind på en generel fjerdeplads i deres forholdsvis beskedne Renault Clio Super 1600 efter en flot slutspurt. Ved midtvejspausen befandt mandskabet sig på en beskeden niendeplads, men i løbet af de sidste fire hastighedsprøver udgik to forankørende konkurrenter, men herudover lykkedes det dem også at passere Brian Madsen/Anja Posorski, Slagelse/Tjele, Martin Johansen/Finn Thomsen, Vejen/Oksbøl og Tim Svanholt/Henrik Vestergaard, Roskilde/Mørke. Specielt kampen med Tim Svanholt/Henrik Vestergaard var hård. Før starten på sidste hastighedsprøve var Ib Kragh/Karsten Isaksen et halvt sekund efter dem, men efter hastighedsprøven var de 1,4 sekund foran dem!

Rally Odder Avis var i det hele taget et meget dramatisk løb med et stort mandefald i feltet, idet kun 37 af de 67 startende mandskaber kom i mål. Stilen blev lagt allerede fra start, for selv om formiddagen bød på solskin og tørre asfaltveje omkring Odder, så kostede den første hastighedsprøve den videre deltagelse for seks mandskaber, hvoraf fire måtte udgå efter afkørsler.

Dramatikken tog til i takt med, at et regnvejr i løbet af eftermiddagen trak ind over det østjyske område med glatte og fedtede veje til følge. Her blev den sjette hastighedsprøve således sidste stop for flere rallymandskaber. Sebastian Andresen/Morten Abrahamsen, Norge, slog flere kolbøtter og havnede i en have, og lidt senere skred Niklas Lundberg/Åke Lundberg, Sverige, af vejen samme sted og endte få meter fra deres nordiske brødre. I to separate uheld andetsteds på samme prøve kørte først Henning Fabricius/Michael Nielsen, Frederiksværk/Hillerød, af vejen og kolliderede med et drivhus, og efter at mandskabet havde forladt deres bil, blev denne torpederet af Steen Christensen/Jørgen Nielsen, begge Nykøbing Mors. Efter uheldet blev Henning Fabricius kørt til rutinemæssig kontrol for nakkesmerter på det nærliggende sygehus.

Udover det generelle Danmarksmester blev yderligere en titel placeret ved Rally Odders Avis. Henrik Jensen/Leif Heick, Kalundborg/Hejnsvig, blev bedst placerede mandskabet i standardklassen op til 2000 cm3, og da det er fjerde gang i år mandskabet har leveret den præstation, kunne de samtidig tage mesterskabet.


For fjerde gang i år blev Henrik Jensen/Leif Heick, Kalundborg, Hejnsvig, bedste mandskab i standardklassen, og de sikrede sig derfor også en titel.
(Foto: Morten Alstrup)

Resultatet af Rally Odder Avis:

Pl.KørereMærkeTid
1.Morten Karl/Niels Jørgen Iversen
Svenstrup/Løgstrup
Mitsubishi Lancer Evo 80.57.39.133
2.Christian Jensen/Søren Tøndborg
Ans/Kjellerup
Subaru Impreza WRX0.58.51.589
3.Karl Åge Jensen/Freddy Pedersen
Rødkærsbro/Kjeller
Subaru Impreza WRX0.59.15,697
4.Ib Kragh/Karsten Isaksen
Juelsminde/Egtved
Renault Clio Super 16001.00.44,389
5.Tim Svanholt/Henrik Vestergaard
Roskilde/Mørke
Volkswagen Golf Kit Car1.00.45,703
6.Brian Madsen/Anja Posorski
Slagelse/Tjele
Peugeot 106 Maxi1.01.14,162
7.Martin Johansen/Finn Thomsen
Vejen/Oksbøl
Suzuki Swift Super 16001.02.06,664
8.Henning Søgaard/Iben Louring
Kastrup/København
Ford Sierra Cosworth1.03.29,611
9.Jørgen Vej/Dorhte Ravn
Ringkøbing/Horsens
Opel Astra Kit Car1.03.33,176
10.Steen Johansen/Uffe Jørgensen
Køge/Nykøbing F
Mitsubishi Lancer Evo 71.03.37,531

Stillingen i Danmarksmesterskabet i rally
efter Rally Odder Avis:

Pl.KørereMærkePoint
1.Morten Karl/Niels Jørgen Iversen
Svenstrup/Løgstrup
Mitsubishi Lancer Evo 880 p.
2.Christian Jensen/Søren Tøndborg
Ans/Kjellerup
Subaru Impreza WRX50 p.
3.Max Christensen/Michael Kanstrup
Svenstrup/Aalborg
Subaru Impreza WRX39 p.
4.Ib Kragh/Karsten Isaksen
Juelsminde/Egtved
Renault Clio Super 160035 p.
5.Tim Svanholt/Henrik Vestergaard
Roskilde/Mørke
Volkswagen Golf Kit Car32 p.
6.Martin Johansen/Finn Thomsen
Vejen/Oksbøl
Suzuki Swift Super 160029 p.
7.Michael Pedersen/Claus Amstrup
Vejle/Egtved
Mitsubishi Lancer Evo 920 p.
8.Karl Åge Jensen/Freddy Pedersen
Rødkærsbro/Kjelleru
Subaru Impreza WRX19 p.
9.Brian Madsen/Anja Posorski
Slagelse/Tjele
Peugeot 106 Maxi16 p.
10.Henrik Jensen/Leif Heick
Kalundborg/Hejnsvig
Peugeot 206 RC15 p.

Aarhus Automobil Sport


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Morten Karl
  • Aarhus
  • 29/09/07 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: