Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Odders bedste i front

DM Rally 
28/09/07 

Preben Kristoffersen fører feltet an ved Rally Odder Avis
Rally Odder Avis er ikke bare fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Det markerer også 50 års jubilæet for en af Danmarks største og mest toneangivende motorklubber, Aarhus Automobil Sport.
 

Den østjyske klub er vel nok mest kendt for sine mange banearrangementer på FDM Jyllandsringen, men faktisk har man også en lang og rig tradition for at afvikle rallyarrangementer, hvor af mange gennem tiden har talt som afdelinger til Danmarksmesterskabet. Ford Rally, East Coast Rally og Rally Odder Avis er bare nogle af de mange løb, Aarhus Automobil Sport har afviklet.

Årets Rally Odders Avis får naturligvis centrum i Odder, og det er en by med rige motorsportstraditioner, og det kommer man også til at mærke ved årets udgave af løbet, der er det tredje i rækken. Det bliver nemlig Odders bedste racerkører gennem tiderne, som kommer til at føre feltet an.

Køreren er Preben Kristoffersen, og det er et navn, som skaber genlyd blandt den lidt ældre del af motorsportspublikummet. Tilbage i halvfjerdserne var han en af Danmarks mest fremtrædende profiler på jord– og asfaltbanerne, men rallysporten ligger faktisk ikke fjern for ham. Det var her, at han flere gange i sin karriere kørte løb, og det gør han faktisk.

Preben Kristoffersen er nemlig stadig aktiv, og det vil han også være ved Rally Odder Avis.


Odders bedste racerkører gennem tiderne, Preben Kristoffersen, før feltet an ved Rally Odder Avis i sin klassiske Mini Cooper.
(Foto: Kristoffersen)

For en række år siden fik han gjort en klassisk Mini Cooper klar med henblik på at deltage i nogle af de mange historiske rallyløb, som i de senere år er opstået rundt omkring i Europa. Det gælder først og fremmest Rallye Monte Carlo Historique, men også herhjemme trækker Preben Kristoffersen sin gamle racerbil ud af garagen, når der er noget stor i gærde.

Og det er der ved Rally Odder Avis. Her bliver han den ene af de i alt tre forkørere, som kører de otte hastighedsprøver igennem, inden hele det øvrige feltet kommer bragende. Og Preben Kristoffersen og hans Mini Cooper kommer i godt og tidstypisk selskab. De to øvrige forkørere er nemlig Sune Gramstrup, som kører i en endnu ældre Saab 93, og Kurt Mejer, der i sin Volvo 142 er landets bedste indenfor den historiske rallysport.

Aarhus Automobil Sport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Aarhus
  • 29/09/07 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: