Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ukendt territorium

Formel 1 
26/09/07 

Optakt til Japans Grand Prix
Der er ikke mange skud tilbage i bøssen i år. Og selv den mest energiske Ferrari fan kan vel næppe holde optimismen højt længere. Efter en turbulent tid står det klart at McLaren ikke længere deltager i konstruktørernes VM, men kørerne er fortsat med. Og en af dem vinder, medmindre de begynder at køre hinanden af!
 

Vi har paradokset i år med en spændende VM kamp med kedelige løb. I Japan kunne det være godt at se en mere direkte konfrontation mellem de to titel aspiranter. En lang og nervepirrende duel mellem de to ville klæde dette års mesterskabskamp.

Men sådan går det nok ikke. I stedet vil vi nok se en mand storme afsted fra pole og i sidste ende vinde løbet. Undervejs er der lidt placeringer der rokeres rundt i forbindelse med pitstop. Den lalleglade skakspiller Max Mosley er sikkert godt tilfreds, mens vi andre småkeder os.

Og dog er der alligevel noget at se frem til. Dennegang skal vi nemlig en tur til Fuji. Og det er ukendt land for moderne Formel 1. Og nye baner giver altid et vist usikkerhedsmoment - der er ingen erfaringer fra sidste år at trække på.

Formel 1 har godt nok været forbi tidligere, men det er 30 år siden. Og der er sket meget i verden og i Formel 1 siden 1977. Siden 1987 har Det Japanske Grand Prix været kørt på Suzaka banen, en dejlig bane, hvis plads det ikke bare sådan lige lader sig gøre at overtage. Fuji har noget at leve op til.

Selvom der reelt set kun er to der kan vinde VM, så er der stadig fire der kan vinde løbene, og her skal man ikke afskrive Ferrari. Raikkonen håber stadig på at der sker mirakler og hvem ved - McLaren har ikke haft så mange problemer i år og i Raikkonens hovede må de have et par driftsuheld tilgode. Da han kørte for dem sidste sæson havde de i al fald rigeligt med problemer.

Resten af feltet har mere eller mindre kastet håndklædet i ringen. De fleste er forlængst begyndt at koncentrere hele indsatsen om næste år. Renault har alligevel ikke rigtig noget at komme med i år - BMW er tilfredse med indsatsen og så videre. Toyota og Honda er på ingen måder tilfredse, men begge vil gerne gøre en god figur på hjemmebane. Om de kan omsætte deres ønsker til andet en sekundære pointplaceringer er dog yders tvivlsomt.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Fuji
  • 30/09/07 - Fuji - Formel 1 - FIA F1
  •