Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Outsiderne håber på godt vejr i weekenden

DM Rally 
26/09/07 

Efterårsvejret kan få afgørende betydning for udfaldet af Rally Odder Avis
Det er ikke kun landmændene og charterbranchen, der taler om vejret. Det gør mange af de rallykørere også, som lørdag skal deltage i Rally Odder Avis – fjerde afdeling af årets Danmarksmesterskab i rally – for vejret har meget at sige for deres chancer.
 

Det er nemlig ikke alle kørere, der som den DM-førende Morten Karl, Svenstrup, råder over firhjulstræk i deres rallybil.

”Morten har en hurtig bil. Han er samtidig en god chauffør, der forstår at udnytte den, og bliver det regnvejr i weekenden, så vil han og de øvrige kørere med firhjulstræk have en stor fordel,” siger Martin Johansen, Vejen. Han stiller til start i en Suzuki Swift Super 1600, der ikke syner af meget, men som alligevel har godt 220 hestekræfter under motorhjelmen.


Martin Johansen satser på at slutte på en podieplads ved Rally Odder Avis.
(Foto: Morten Alstrup)

”Vi har tidligere set, at når vejene på hastighedsprøverne drejer lidt, og bilerne skal bremse, så er vi i stand til at indhente de andre kørere, fordi vores biler ikke vejer så meget. Der skal nok en defekt til hos Morten Karl, hvis vi skal forbi ham, men os der følger efter ham i DM-stillingen ligger jo utroligt tæt og kører ofte på identiske tider. Der er ikke langt op til at kunne få en tredje- eller en fjerdeplads i DM, og jeg håber da, at det bliver mig, som kommer ind som toer, for jeg mangler nogle points til DM.”

De tre første placeringer i toppen af DM-tabellen er besat af firhjulstrækkertrioen Morten Karl, Max Christensen, Svenstrup, og Christian Jensen, Ans. Men lige i haserne på dem følger en anden trio. De kører i en række mindre, men kraftigt tunede forhjulstrukne biler, og foruden Martin Johansen tæller trioen også Tim Svanholt, Roskilde, og Ib Kragh, Juelsminde. Og de har samtidig en hård kamp indbyrdes.

”Løbet i Odder består af rene asfaltprøver, så det er en klar fordel for os med biler uden firhjulstræk,” siger den forsvarende mester, Ib Kragh. ”Jeg håber på, at vejret holder tørt, for selv om jeg har vist, at jeg godt kan køre fra Martin i regnvejr, så vil det ikke være godt for vores chancer overfor de firhjulstrukne biler. Ved det seneste løb på Bornholm var der nogle af dem, som vi godt kunne halse efter, og hvor det så endte med, at de begik fejl.”


Den forsvarende Danmarksmester Ib Kragh håber på tørt vejr til lørdagens Rally Odder Avis.
(Foto: Morten Alstrup)

Mens de fleste af kørerne i feltet også var med, da Aarhus Automobil Sport for tre år siden afviklede den seneste udgave af Rally Odder Avis, så er det længe siden, at Tim Svanholt har kørt rally i området.

”Jeg har tidligere kørt East Coast Rally, hvor vi kørte den såkaldte Odder Raceway,” fortæller den tidligere rally-Europamester, der efter flere års pause atter er tilbage i sporten på topplan.

”Vi må bare tage løbet i stiv arm, men Odder plejer at være et godt område, hvor hastighedsprøverne svinger og drejer godt. Jeg føler mig fit for fight. De seneste ændringer, jeg har gjort på bilen, gør, at den er blevet meget bedre at køre med, og så får jeg også en god østjyde i co-driver-sædet. Det er Henrik Vestergaard, som jeg sidst kørte sammen med i 1994, da jeg vandt EM. Han er en rigtig god makker at have med, så jeg glæder mig virkelig til løbet.

Aarhus Automobil Sport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Aarhus
  • 29/09/07 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: