DTC Cup
30/09/07

- Padborg Super Prix var et mareridt for ham
For Philip Andersen blev Padborg Super Prix ikke den bedste oplevelse, for skønt BMW køreren kæmpede det bedste han havde lært, var det ikke muligt at køre topresultater hjem på Padborg Park denne weekend.

Philip Andersen og resten af Team Essex havde været på banen et par dage inden løbet, for at forberede sig bedst muligt, her havde de kørt meget konkurrencedygtige tider, derfor så Philip frem til at køre mange point hjem til mesterskaberne.

Men allerede i den fri træning var det tydeligt at BMW'erne ikke havde det rette 'bid' i banen, og Philip sluttede her på 16. pladsen ud af de 29 startende kørere.

Havde det været slemt i den fri træning, så blev det endnu værre i tidtagningen, hvor der igen var problemer med vejgrebet, derfor blev det kun til en 21. plads til Philip - bestemt ikke noget der passede ham, da han dermed ikke kom med i Super Pole.

I søndag formiddags Warm-Up passede både opsætning og greb Philip meget bedre, og han kunne derfor køre 9. hurtigste tid.
I den efterfølgende Last Chance kørt han 7. hurtigste tid, og fik derfor startplacering nummer 19 til det første kvalifikationsløb.

Med en startplacering i den bagerste halvdel af det store DTC felt, havde Philip en stor opgave foran sig, hvis der skulle vindes placeringer og dermed også høstes point.

Philip mistede en placering på den 1. omgang i det første kvalifikationsløb, og lå herefter mange omgange og kæmpede yderligere en BMW kører, men på 5. omgang kom han forbi.
Herefter blev der taget placeringer på hver af de næste omgange, så han på 8. omgang var oppe på 18. pladsen.
På 10. omgang tog Philip yderligere en placering, og han kørte over målstregen på 17. pladsen, og sikrede sig dermed et lidt bedre udgangspunkt til det andet kvalifikationsløb.

I det andet kvalifikationsløb fastholdt Philip sin 17. plads de første 6 omgange, trods hårdt pres bagfra.
Men på 6. omgang fik han vristet sig fri, samt tre placeringer frem i feltet og et par omgange senere tog han igen en placering fremad, så han sluttede løbet på 13. pladsen.

17. og 13. pladserne fra de to kvalifikationsløb gav Philip startplacering 14 til finale løbet, hvor Philip med en flot start kom op på 12. pladsen allerede på første omgang.
Men glæden var kort, for efter yderligere en omgang sluttede løbet brat for ham.
Han blev brutalt kørt af banen, og stod uden mulighed for at fortsætte.
Afkørslen af Philip var så hård at dommerne idømte køreren der kørte Philip af banen to ture gemmen strafbanen!

"Det var en skidt weekend for hele Team Essex, vi ramte bare aldrig det rette setup til forholdene, men det er teamet allerede nu ved at analysere på, så vi kan blive helt klar til DM Finalen" - udtaler en meget ærgerlig Philip Andersen - "en ting var at det gik dårligt under løbene, sådan kan det gå, noget helt andet er at blive kørt af banen! For selv om dommerne slog hårdt ned på synderen, så hjalp det jo ikke mig på nogen måde. Mesterskabet er nu kørt for mit vedkomne, da min nærmeste konkurrent scorede point nok til at han ikke kan indhentes, hermed et stort tillykke til Michael Outzen med mesterskabet."

På trods af weekendens problemer er Philip Andersen stadig med i toppen af Privat Cup mesterskabet, hvor han med denne weekends 17 point nu er oppe på 230 point, hvilket placerer ham på 3. pladsen, kun 20 point fra 2. pladsen.
I selve DTC mesterskabet blev det til 3 point, hvilket bringer Philip op på totalt 111 point, samt en 10. plads.

Padborg Super Prix var sæsonens næstsidste løbsweekend i Danish Touringcar Championship, så Philip har endnu en chance for at forbedre sine placeringer i mesterskaberne, det bliver ved DM Finalen på Jyllands-Ringen den 13. og 14. oktober.